Ενέργεια

Descalzi (Eni):Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ιταλίας

Descalzi (Eni):Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ιταλίας
Η Ιταλία δεν αντιμετωπίζει καμία ανησυχία σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου παρά την τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Eni

 

Μιλώντας σε ένα ενεργειακό συνέδριο στη Ραβέννα, ο Claudio Descalzi πρόσθεσε ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επηρέαζε μάλλον τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά δεν έθεsε σε κίνδυνο τις εισαγωγές.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό από την πλευρά της παροχής φυσικού αερίου, επίσης επειδή σε αυτές τις περιοχές - εκτός από το κοίτασμα (φυσικού αερίου Tamar), το οποίο σταμάτησε το Ισραήλ για προληπτικούς λόγους - δεν υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή», είπε ο Descalzi.

Ο Descalzi απάντησε έμμεσα στις ανησυχίες ότι μια πιθανή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις με ορισμένες χώρες παραγωγής φυσικού αερίου όπως η Αλγερία, η οποία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό.

Η Αλγερία έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ιταλίας πέρυσι, αντικαθιστώντας τη Ρωσία, με άλλες αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και της Αιγύπτου, να αναδεικνύονται επίσης ως σημαντικοί πάροχοι φυσικού αερίου χάρη στον ακτιβισμό της Eni σε αυτές τις χώρες.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας να προμηθεύσει φυσικό αέριο στην Ιταλία, αλλά ζήτησε και περισσότερες επενδύσεις.

«Οι υποδομές φυσικού αερίου χρειάζονται οικονομικές επενδύσεις που είναι δύσκολο να προσελκυστούν... χρειαζόμαστε ρυθμιστικά πλαίσια που είναι πιο ελκυστικά για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων», δήλωσε ο Αλγερινός Mohamed Arkab.

Η Eni αφιερώνει επί του παρόντος περισσότερο από το 30% των συνολικών επενδύσεών της στην ενεργειακή μετάβαση και σχεδιάζει να αυξήσει αυτό το ποσοστό στο 70% έως το 2030, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Eni.

Ο ιταλικός όμιλος εργάζεται επίσης σε μια πιθανή πώληση ενός μικρού μεριδίου της μονάδας Plenitude με χαμηλές εκπομπές άνθρακα σε έναν επενδυτή.

«Είμαστε σε προχωρημένες συνομιλίες με έναν στρατηγικό επενδυτή για το Plenitude», είπε ο Descalzi, προσθέτοντας ότι μια συμφωνία που θα μπορούσε να θέσει ένα κατώτατο όριο για την αξία της μονάδας χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Eni ήταν σημαντική σε περιόδους υψηλής αστάθειας στις αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης