RE-Source: Στα 7,8 GW οι υπογραφές PPAs στην ΕΕ το 2023

RE-Source: Στα 7,8 GW οι υπογραφές PPAs στην ΕΕ το 2023
Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζουν τα PPAs ως κρίσιμο εργαλείο για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στην Ευρώπη

Η φετινή χρονιά σημείωσε νέα ρεκόρ στην αγορά των PPAs με εξασφαλισμένη εγκατεστημένη ισχύ 7.800 MW ΑΠΕ μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς RE-Source PPA, μέχρι το τέλος του γ΄ τριμήνου, οι εταιρείες του κλάδου πληροφοριών και επικοινωνίας (2GW), της βαριάς βιομηχανίας (1,8GW) και των τηλεπικοινωνιών (650MW) ήταν υπεύθυνες για την υπογραφή πάνω από το 60% των εταιρικών συμβάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζουν τα PPAs ως κρίσιμο εργαλείο για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια στην πλατφόρμα RE-Source, Annie Scanlan, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε περισσότερους από 350 αγοραστές ενέργειας στη φετινή εκδήλωση και να δούμε ότι περισσότερες εταιρείες από ποτέ θέλουν να εξασφαλίσουν την ενέργειά τους μέσω των διμερών συμβολαίων.

Το μόνο πράγμα που μας εμποδίζει να φέρουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλες τις επιχειρήσεις είναι τα υπάρχοντα ρυθμιστικά εμπόδια και η νομοθετική βεβαιότητα της ΕΕ. Για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό των PPAs, χρειάζεται να μελετήσουμε την εφαρμογή της Οδηγίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και την αναθεώρηση του σχεδιασμού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη περισσότερες εταιρείες θα δουν τους PPA ως μια βιώσιμη επιλογή για την προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε ανταγωνιστικές τιμές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης