Ενέργεια

«Βόμβα» TotalEnergies: Τα μελλοντικά φορτία LNG του Κατάρ θα μπορούσαν να εκτραπούν από την Ευρώπη

«Βόμβα» TotalEnergies: Τα μελλοντικά φορτία LNG του Κατάρ θα μπορούσαν να εκτραπούν από την Ευρώπη
Υπενθυμίζεται ότι η TotalEnergies είναι εταίρος μειοψηφίας στα τεράστια έργα επέκτασης LNG του Κατάρ North Field East (NFE) και North Field South (NFS), από τα οποία θα προέρχονται οι όγκοι που θα παραδοθούν στη Γαλλία
Σχετικά Άρθρα

Η TotalEnergies και το Κατάρ θα μπορούσαν να εκτρέψουν σε άλλες χώρες φορτία LNG με προορισμό τη Γαλλία μετά το 2026 για 27 χρόνια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του γαλλικού κολοσσού.

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, νωρίτερα αυτό τον μήνα, η QatarEnergy και η TotalEnergies υπέγραψαν δύο μακροπρόθεσμες συμφωνίες LNG, βάσει των οποίων το Κατάρ θα προμηθεύει έως και 3,5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως στη Γαλλία για 27 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2026.

Υπενθυμίζεται ότι η TotalEnergies είναι εταίρος μειοψηφίας στα τεράστια έργα επέκτασης LNG του Κατάρ North Field East (NFE) και North Field South (NFS), από τα οποία θα προέρχονται οι όγκοι που θα παραδοθούν στη Γαλλία. Η εταιρική σχέση της TotalEnergies στα έργα επέκτασης αποτελείται από μερίδιο 6,25% στο έργο NFE και 9,375% συμμετοχή στο έργο NFS.

«Εάν χρειαστεί να ανακατευθύνουμε μέρος αυτών των ροών LNG σε άλλη χώρα, νομίζω ότι το Κατάρ και εμείς, εάν είναι προς το συμφέρον μας, θα το κάνουμε. Δεν βλέπω πώς θα μπορούσατε να διαχειριστείτε πολύπλοκες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη με πολλές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χωρίς να έχετε ευέλικτα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο CEO της TotalEnergies, Patrick Pouyanne, στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

«Χορός» συμφωνιών

Η TotalEnergies δεν είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία που υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες προμήθειας LNG με τον κρατικό γίγαντα του Κατάρ QatarEnergy. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η QatarEnergy υπέγραψε μια άλλη 27ετή συμφωνία για την αποστολή LNG στην Ευρώπη, συμφωνώντας να παραδώσει φορτία για την Eni στην Ιταλία από το 2026, μετά από παρόμοιες συμφωνίες με τη Shell και την TotalEnergies για προμήθεια στην Ολλανδία και τη Γαλλία, αντίστοιχα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία με τη Shell για την παράδοση LNG στον τερματικό σταθμό Gate LNG στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης