Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Octopus θα επενδύσει σε Ιρλανδία και Πορτογαλία

Η Octopus θα επενδύσει σε Ιρλανδία και Πορτογαλία
Πάνω από 100 νέα ηλιακά έργα ηλιακής ισχύος 250 MW σε στέγες και χώρους επιχειρήσεων

Η Octopus Energy (βρετανικός όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ειδικεύεται στη βιώσιμη ενέργεια) ανακοίνωσε επενδύσεις σε δύο ηλιακούς κατασκευαστές στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία για τη δημιουργία νέας ισχύος 250 MW.

Αυτές οι επενδύσεις έγιναν από το ταμείο Sky, το οποίο διαχειρίζεται η Octopus Energy Generation.

Θα επιτρέψει στις εταιρείες να κατασκευάσουν πάνω από 100 νέα ηλιακά έργα σε στέγες και χώρους επιχειρήσεων, όπως είπε η εταιρεία, μειώνοντας την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια.

Στην Ιρλανδία, έχει λάβει το πλειοψηφικό μερίδιο του Verde Energy Group, ο οποίος εγκαθιστά λύσεις ενεργειακής απόδοσης για μια σειρά οργανισμών, από τοπικά συμβούλια έως μεγάλες εταιρείες.

Η Verde θα χρησιμοποιήσει την επένδυση για να αναπτύξει περισσότερα από 50 ηλιακά έργα σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2027, συνολικού ύψους 100 MW νέας ηλιακής ενέργειας.

Στην Πορτογαλία, η Octopus έχει δημιουργήσει μια κοινοπραξία με τοπικούς επιχειρηματίες για να προωθήσει την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας. Η νέα εταιρεία που ονομάζεται SparkWave Energy θα κατασκευάσει πάνω από 50 ηλιακές εγκαταστάσεις έως το 2027, που θα ανέρχονται σε 150 MW πράσινης ενέργειας.

Ως μέρος αυτών των συμφωνιών, η Octopus θα χρηματοδοτήσει ηλιακές εγκαταστάσεις με μηδενικό αρχικό κόστος για τους επιχειρηματικούς πελάτες που τις λαμβάνουν. Οι εταιρείες θα επωφεληθούν από την ηλιακή ενέργεια που θα εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις τους και θα τους πουληθεί ξανά σε προσιτή τιμή μέσω Συμφωνιών Αγοράς Σταθερής Ενέργειας (ΣΠΠ).


Αισιοδοξία για τη συνεργασία
Αισιόδοξα εμφανίστηκαν κορυφαία στελέχη των συνεργαζόμενων εταιρειών μετά την ανακοίνωση της προαναφερόμενης συμφωνίας όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν.

«Η Verde και η SparkWave είναι εξαιρετικοί συνεργάτες με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε για την κλιμάκωση αυτής της τεράστιας ηλιακής ευκαιρίας που βλέπουμε σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Έργα σαν αυτά κάνουν το Emerald Isle ακόμα πιο πράσινο και βοηθούν την ηλιόλουστη Πορτογαλία να αξιοποιήσει τον εκπληκτικό ηλιόλουστο καιρό της.

Ανυπομονούμε να κλιμακώσουμε αυτά τα εγχειρήματα για να φέρουμε φθηνότερη, καθαρότερη ενέργεια αξιοποιώντας τη δύναμη του ήλιου σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος παραγωγής ενέργειας της Octopus, Zoisa North-Bond.


Ο διευθύνων σύμβουλος του Verde Energy Group, Paul Martin, δήλωσε:
«Έχοντας δημιουργήσει αυτήν την επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια ως κορυφαίος εταίρος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή, γνωρίζαμε ότι για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να υποστηρίξουμε τους υπάρχοντες και νέους πελάτες μας, το να έχουμε τον κατάλληλο συνεργάτη ήταν ζωτικής σημασίας.

Το Octopus όχι μόνο παρέχει τη χρηματοδότηση, αλλά το πιο σημαντικό συμπληρώνει το ήθος μας να κάνουμε τα σωστά πράγματα με τον σωστό τρόπο. Η ομάδα μας είναι τόσο ενθουσιασμένη για το μέλλον και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις στην Ιρλανδία στο ταξίδι τους για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».


Ο συνιδρυτής της SparkWave Energy, Diego Hernando Ortega πρόσθεσε: «Ο τομέας της ηλιακής ενέργειας αναπτύσσεται όπως ποτέ άλλοτε στην Πορτογαλία.
Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις έχουν εξορθολογίσει την αγορά και σε συνδυασμό με τους εξαιρετικούς ηλιακούς πόρους της Πορτογαλίας, υπάρχει σημαντική δυνατότητα ανάπτυξης πολυάριθμων ηλιακών έργων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την υποστήριξη της Octopus καθώς αναπτύσσουμε ηλιακή ενέργεια για οργανισμούς σε όλη τη χώρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης