Ενέργεια

Ο Putin ανοίγει τον δρόμο για συμφωνίες που αφορούν μερίδια της κυπριακής Bonum σε ρωσικές εταιρείες

tags :
Ο Putin ανοίγει τον δρόμο για συμφωνίες που αφορούν μερίδια της κυπριακής Bonum σε ρωσικές εταιρείες
Η Bonum μπορεί τώρα να πραγματοποιήσει συναλλαγές που σχετίζονται με τα 24,2 εκατ.μετοχές της στη Gazprom, 10.000 μετοχές Nornickel, 1,3 εκατ. μετοχές InterRAO και 30.530 μετοχές της Lukoil

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin άνοιξε τον δρόμο για την εγγεγραμμένη στην Κύπρο επενδυτική εταιρεία Bonum Capital να συναλλάσσεται σε μετοχές τεσσάρων ρωσικών ομίλων στους οποίους κατέχει μειοψηφικά μερίδια, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom, σύμφωνα με εντολή που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η εντολή ανέφερε ότι ο Putin είχε εκδώσει την άδεια ως απάντηση στις διεθνείς κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά της Bonum Capital Cyprus πέρυσι ως μέρος των μέτρων που στοχεύουν άτομα και οντότητες που θεωρείται ότι είνα μέρος ενός διεθνικού δικτύου που προμηθεύεται τεχνολογία για να υποστηρίξει τη Μόσχα στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία.

Η Bonum μπορεί τώρα να πραγματοποιήσει συναλλαγές που σχετίζονται με τα 24,2 εκατομμύρια μετοχές της στη Gazprom - 0,1% του κεφαλαίου της - και τις 10.000 μετοχές Nornickel, 1,3 εκατομμύρια μετοχές InterRAO και 30.530 μετοχές της Lukoil μετοχές, μερίδια κάτω του 0,01% σε αυτές τις εταιρείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης