Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Biden: Δεσμεύει 1,3 δισ. δολ. για τρεις νέες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας

Biden: Δεσμεύει 1,3 δισ. δολ. για τρεις νέες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας

Το Υπουργείο Ενέργειας, θα να μειώσει τους οικονομικούς κινδύνους των εταιρειών που κατασκευάζουν τις γραμμές προσφέροντας συμβάσεις χωρητικότητας που εγκρίνονται από πρόγραμμα 2,5 δισ. δολ.

 

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεσμεύει έως και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τρεις νέες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας που διασχίζουν έξι πολιτείες στις δυτικές και βορειοανατολικές ΗΠΑ, για να ενισχύσει το γερασμένο δίκτυο και να φέρει την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε περισσότερους πελάτες σύμφωνα με το Reuters.

Τα χρήματα δεν θα χρηματοδοτήσουν την άμεση κατασκευή των γραμμών. Αντίθετα, το Υπουργείο Ενέργειας, ή DOE, θα επιδιώξει να μειώσει τους οικονομικούς κινδύνους των εταιρειών που κατασκευάζουν τις γραμμές προσφέροντας τις λεγόμενες συμβάσεις χωρητικότητας που εγκρίνονται από ένα πρόγραμμα 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον δικομματικό νόμο για τις υποδομές του 2021.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις, το DOE μπορεί να αγοράσει έως και το 50% της χωρητικότητας των γραμμών μεταφοράς για έως και 40 χρόνια και να πουλήσει τα συμβόλαια για να ανακτήσει το κόστος.

Η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm είπε στους δημοσιογράφους σε μια κλήση ότι η συμφωνία επιτρέπει στο DOE να είναι ενοικιαστής των γραμμών, "πράγμα που δίνει στους προγραμματιστές την εμπιστοσύνη ότι μπορούν πραγματικά να κατασκευάσουν και ότι θα υπάρξει απορρόφηση" της ενέργειας από τις γραμμές.

Πέρυσι, εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν την ηλεκτρική ενέργεια μετά από 18 φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος των ΗΠΑ και οι διακοπές ρεύματος κόστισαν στις αμερικανικές επιχειρήσεις 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το DOE λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να υπερδιπλασιάσουν τη χωρητικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, τμήματα του οποίου είναι πάνω από έναν αιώνα, για να υλοποιήσουν τους κλιματικούς στόχους του προέδρου Biden, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης 100% καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035.

Που θα γίνουν τα έργα

Τα έργα που υποστηρίζονται από τις συμβάσεις δυναμικότητας περιλαμβάνουν την προτεινόμενη γραμμή Cross-Tie 1.500 μεγαβάτ (MW) που συνδέει υπάρχοντα συστήματα μεταφοράς στη Γιούτα και τη Νεβάδα για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας του δικτύου.

Το Southline Transmission Project είναι μια προτεινόμενη γραμμή 748 MW για να βοηθήσει στην απελευθέρωση ηλιακής και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Νέο Μεξικό και να την παραδώσει σε αναπτυσσόμενες αγορές στην Αριζόνα που επί του παρόντος βασίζονται σε ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα. Η κατασκευή των δύο έργων αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Το Twin States Clean Energy Link είναι μια προτεινόμενη γραμμή 1.200 MW που προορίζεται να ενισχύσει τη χωρητικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Νέας Αγγλίας και να παρέχει πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας από το Κεμπέκ του Καναδά. Η γραμμή, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2026, αναμένεται να είναι σε θέση να μεταφέρει ενέργεια στον Καναδά καθώς η υπεράκτια χωρητικότητα αιολικής ενέργειας επεκτείνεται στη Νέα Αγγλία.

Καθώς το Κογκρέσο αγωνίζεται να εγκρίνει νομοθεσία για την ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου, το Υπουργείο Ενέργειας δημοσίευσε επίσης μια μελέτη που είπε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της διαπεριφερειακής μετάδοσης - της ικανότητας μεταφοράς ενέργειας σε περιοχές της χώρας. Μέχρι το 2030, είπε, απαιτούνται μεγάλες αναπτύξεις διαπεριφερειακής ικανότητας μεταφοράς μεταξύ των περιοχών Delta and Plains, Midwest και Plains, και Mid-Atlantic και Midwest.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης