Τελευταία Νέα

Longroad Energy: Μπαταρίες Sun Streams 4 με φ/β στην Αριζόνα

Longroad Energy: Μπαταρίες Sun Streams 4 με φ/β στην Αριζόνα

Τρίτο έργο της εταιρείας ΑΠΕ στα ηλιακά φωτοβολταϊκά και στις μπαταρίες - Energy Storage

Η εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), Longroad ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το οικονομικό κλείσιμο και πρόσθεσε ότι η κατασκευή του έργου Sun Streams 4 ξεκίνησε στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Το Sun Streams 4 θα διαθέτει 377MWdc επίγειου ηλιακού φωτοβολταϊκού φωτοβολταϊκού και ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 300MW/1.200MWh (BESS).

Το έργο είναι στην πραγματικότητα το τρίτο στο σύμπλεγμα ηλιακών φωτοβολταϊκών και μπαταριών Sun Streams του Longroad.

Η προηγούμενη προσθήκη, το Sun Streams 3, πέτυχε οικονομικό κλείσιμο τον Ιανουάριο, με τον ολοκληρωτή συστήματος αποθήκευσης ενέργειας Powin να έχει εγγραφεί για να παρέχει το BESS 215MW/860MWh του εργοστασίου, το οποίο θα συνδυαστεί με 285MWdc ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας.

Όπως αναφέρθηκε τότε από το Energy-Storage.news εκείνη την εποχή, καθώς ξεκίνησε η κατασκευή του Sun Streams 3, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Longroad, Paul Gaynor, χαρακτήρισε την Αριζόνα μια «σημαντική αγορά ανάπτυξης».


Τα έργα Sun Streams

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε 4 GW έργων σε λειτουργία και υπέγραψε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) με την κοινή υπηρεσία Arizona Public Service (APS) για το Sun Streams 3.

Ο κατασκευαστής είπε σήμερα ότι η APS έχει εγγραφεί ως off-taker για το Sun Streams 4 μέσω άλλου PPA.

Το Sun Streams 3 θα είναι online το επόμενο έτος, ενώ η αναμενόμενη έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων του Sun Streams 4 θα είναι στα μέσα του 2025.

Ο Paul Gaynor είπε στην αρχή του τρέχοντος έτους ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ (IRA) και τα κίνητρα που έφερε για την ανάπτυξη και την παραγωγή καθαρής ενέργειας θα άνοιγαν την αγορά σε ακόμη μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα.

Σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι το Sun Streams 4 θα είναι ένα από τα «πρώτα έργα της Longroad που θα ενσωματώσει διατάξεις από τον ιστορικό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού».

Η Longroad απέκτησε το χαρτοφυλάκιο Sun Streams από τον αναπτυξιακό βραχίονα του αμερικανικού κατασκευαστή φωτοβολταϊκών λεπτών μεμβράνης First Solar το 2021.

Μαζί με τα Sun Streams 3 και 4, υπάρχει επίσης το αντίστοιχο και ήδη λειτουργικό Sun Streams 2, το οποίο είναι ένα αυτόνομο ηλιακό φωτοβολταϊκό 200 MWdc εργοστάσιο που τέθηκε σε λειτουργία στα μέσα του 2021.

Η First Solar παρείχε τις μονάδες για τα άλλα έργα και αυτή η σχέση συνεχίζεται με το Sun Streams 4, που θα εξοπλιστεί με τις μονάδες Series 6 Plus του κατασκευαστή.


Οι συμβάσεις προμήθειας της Longroad Energy από το 2017

Όπως αναφέρθηκε από την PV Tech τον Σεπτέμβριο, η Longroad Energy έχει υπογράψει συμβάσεις προμήθειας 8GW πλαισίων με την First Solar από το 2017, επεκτείνοντας τη συμφωνία για να προσθέσει άλλα 2GW τον περασμένο μήνα.

Άλλοι εργολάβοι και προμηθευτές διατηρήθηκαν επίσης για το πλήρες χαρτοφυλάκιο της Sun Streams.

Ο ανάδοχος μηχανικών, προμηθειών και κατασκευών (EPC) McCarthy Building Companies επιλέχθηκε για το νέο έργο καθώς και για τα δύο προηγούμενα.


Λεπτομέρειες για τη λειτουργία των έργων

Ο Powin επιστρέφει ως πάροχος και ολοκληρωμένος BESS. Όπως και με το Sun Streams 3, η Powin θα ενσωματώσει στοιχεία μπαταρίας από την AESC στην εγκατάσταση, καθώς και μετατροπείς αποθήκευσης ενέργειας και εξοπλισμό συστήματος μετατροπής ισχύος (PCS) της SMA.

Στην ηλιακή πλευρά της εγκατάστασης, θα παρέχονται και πάλι μετατροπείς από τη Sungrow και ιχνηλάτες από την Nextracker.

Τα καθήκοντα λειτουργίας και συντήρησης (O&M) θα εκτελούνται από τη Longroad και τη συνδεδεμένη εταιρεία Longroad Energy Services, μαζί με τον πάροχο O&M NovaSource Power Services. Ο Powin θα συμμετάσχει επίσης στο O&M στο σύστημα μπαταριών.

Η δημόσια υπηρεσία της Αριζόνα θα χρησιμοποιήσει και τα δύο συμβατικά συστήματα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας για την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας για τη διαχείριση της ζήτησης αιχμής.

 

Η συμβολή των έργων

Θα συμβάλουν επίσης σημαντικά στην ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από την APS στο ενεργειακό της μείγμα, με την εταιρεία κοινής ωφέλειας να στοχεύει 100% ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα έως το 2050 και 45% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2035.

«Η Αριζόνα γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη και με τις απαιτήσεις των ζεστών καλοκαιρινών μηνών μας, οι πελάτες της APS θα συνεχίσουν να βασίζονται σε αξιόπιστη ενέργεια καθώς επενδύουμε σε πρόσθετους ενεργειακούς πόρους», δήλωσε σήμερα ο Τζάστιν Τζόινερ (Αντιπρόεδρος της APS για τη διαχείριση πόρων).

 

Αριζόνα: Ανερχόμενη δύναμη στην αποθήκευση ηλιακής ενέργειας

Η Αριζόνα (ένα από τα νοτιοδυτικά «hotspot» της ερήμου των ΗΠΑ για ηλιακή ενέργεια), έχει γίνει μια από τις ανερχόμενες αγορές της χώρας για αποθήκευση ηλιακής ενέργειας και αυτόνομη αποθήκευση ενέργειας.

Μόνο τον Οκτώβριο, το Energy-Storage.news και το PV Tech ανέφεραν έργα από την Tucson Electric Power (TEP) της Αριζόνα, η οποία κατασκευάζει το αυτόνομο BESS Roadrunner Reserve ισχύος 200MW/800MWh, την ολοκλήρωση χρηματοδότησης 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από τον προγραμματιστή Plus της BESS Ισχύς για 2,78 GWh έργων στην Αριζόνα και το Τέξας, καθώς και την έναρξη σχεδίων για ένα έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας από τον συνεταιρισμό κοινής ωφελείας AEPCO που θα διαθέτει «έως» 940 MWh αποθήκευσης μπαταρίας

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης