Ενέργεια

EIA: Άνοδος 22% στις εξαγωγές άνθρακα των ΗΠΑ στην Ευρώπη

EIA: Άνοδος 22% στις εξαγωγές άνθρακα των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Κατά 5,7 εκατ. τόνους (MMst) αυξήθηκαν οι συνολικές εξαγωγές άνθρακα των ΗΠΑ μεταξύ Αυγούστου 2022 και Ιουλίου 2023

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν άλμα 22% στις εξαγωγές άνθρακα στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας τον ρωσικό εφοδιασμό στους 12 μήνες μετά την έναρξη ισχύος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Αύγουστο του 2022, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) σύμφωνα με το Reuters.

Οι αυξημένες αποστολές στην Ευρώπη ήταν η μερίδα του λέοντος της αύξησης των 5,7 εκατομμυρίων τόνων (MMst)συνολικών εξαγωγών άνθρακα των ΗΠΑ μεταξύ Αυγούστου 2022 και Ιουλίου 2023 κατά την ίδια περίοδο πριν από την έναρξη των κυρώσεων, ανέφερε η EIA.

Άνοδος 51% στις αποστολές

«Ως ταλαντευόμενος ή υψηλότερου κόστους προμηθευτής στις παγκόσμιες αγορές άνθρακα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε θέση να μεταφέρουν τις εξαγωγές άνθρακα στην Ευρώπη», ανέφερε η EIA, σημειώνοντας μια άνοδο 51% στις αποστολές ατμού άνθρακα των ΗΠΑ στην Ευρώπη μεταξύ Αυγ. 2022 και Ιουλίου 2023, σε σύγκριση με το προηγούμενο 12μηνο.

«Ο άνθρακας ατμού των ΗΠΑ είναι συγκρίσιμη ποιότητα με αυτόν που παράγεται από τη Ρωσία, καθιστώντας τον φυσικό υποκατάστατο· και οι δύο χώρες διαθέτουν ασφαλτούχο άνθρακα κορυφαίας ποιότητας με υψηλή θερμαντική αξία», σημείωσε η ΕΙΑ.

Οι ΗΠΑ, μαζί με χώρες που προμηθεύουν άνθρακα όπως η Νότια Αφρική και η Κολομβία, κάλυψαν το κενό στις προμήθειες άνθρακα της Ευρώπης, ενώ ενίσχυσαν επίσης τις εξαγωγές προς την Ασία και τη Νότια Αμερική, αλλά είδαν πτώση για την Αφρική, την Αυστραλία, την Ωκεανία και τη Βόρεια Αμερική, πρόσθεσε η EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης