Διεθνή

Στη δίνη του πολέμου – Θέμα ωρών η εισβολή στην πόλη της Γάζας

Στη δίνη του πολέμου – Θέμα ωρών η εισβολή στην πόλη της Γάζας
H πόλη της Γάζας είχε πλέον περικυκλωθεί  - Ο διπλωματικός μαραθώνιος Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, επισκέφθηκε τη Δυτική Όχθη την Κυριακή όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς ενώ, η Λωρίδα της Γάζας δεχόταν νέο άγριο σφυροκόπημα βομβαρδισμών από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) και υπέκυπτε στο τρίτο κατά σειρά μπλακ-άουτ επικοινωνιών. Νωρίτερα, είχε βομβαρδιστεί ο προσφυγικός καταυλισμός Aλ Μάγκαζι όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι. Κατά τις IDF, ο ισραηλινός στρατός, την ώρα του βομβαρδισμού, έψαχνε εάν δρούσαν στην περιοχή ένοπλοι της Χαμάς.

Ο διπλωματικός μαραθώνιος Μπλίνκεν

Το ταξίδι του Μπλίνκεν στη Ραμάλα πραγματοποιήθηκε την 3η ημέρα της νέας του περιοδείας, η οποία αποτελεί μέρος της επείγουσας διπλωματικής προσπάθειας των Ηνωμένων Πολιτειών να αποτρέψουν τη διάχυση του εν εξελίξει πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Εκπρόσωπος του Μαχμούντ Αμπάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Προέδρο της Παλαιστινιακής Αρχής με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ζητήθηκε από την Ουάσιγκτον άμεση κατάπαυση του πυρός και επείγουσα παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας μονάχα όμως ως μέρος μίας πολιτικής λύσης για την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης