Αριζόνα: Έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας 20 MW για 3.000 νοικοκυριά

Αριζόνα: Έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας 20 MW για 3.000 νοικοκυριά

Η Silicon Ranch επένδυσε πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια

Το έργο McNeal Solar Power and Battery Storage Project μόλις ολοκληρώθηκε από τη Silicon Ranch and Sulphur Springs Valley Electric Cooperative (SSVEC) στο McNeal της Αριζόνα.

Το ηλιακό πάρκο έχει ισχύ 20 MW και η χωρητικότητα του συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μπαταρίας είναι 20 MW/80 MWh.

Η νέα ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση ενέργειας θα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπου 3.000 νοικοκυριά στη νοτιοανατολική Αριζόνα.

Η Sulphur Springs Valley Electric Cooperative είναι ο μεγαλύτερος ηλεκτρικός συνεταιρισμός της Αριζόνα και έχει πάνω από 59.000 μετρητές ισχύος και 161 υπαλλήλους. Η Silicon Ranch με έδρα το Τενεσί είναι πάροχος συστημάτων αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, άνθρακα και μπαταριών.

Επί του παρόντος, η Αριζόνα έχει αρκετή ηλιακή ενέργεια εγκατεστημένη για να τροφοδοτήσει λίγο περισσότερα από 1 εκατομμύριο σπίτια.


Ο Rob
Hamilton (Διευθυντής Εταιρικών Επικοινωνιών της Silicon Ranch), απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το έργο McNeal για την CleanTechnica.


Ποιο ήταν το κόστος του έργου;

Η Silicon Ranch επένδυσε περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια για την εγκατάσταση του ηλιακού αγροκτήματος McNeal.


Ποια είναι η χημεία της μπαταρίας;

Η χημεία της μπαταρίας του έργου είναι LFP, φωσφορικός σίδηρος λιθίου.


Για την κατασκευή της εγκατάστασης χρησιμοποιήθηκαν 140 εργάτες, αλλά πόσοι απαιτούνται για τη λειτουργία της;

Ένας έως τρεις εργαζόμενοι θα απαιτηθούν για τη λειτουργία της εγκατάστασης.


Σε τι χρησιμεύει ο νέος υποσταθμός;

Ο νέος υποσταθμός αντικαθιστά μια υπάρχουσα εγκατάσταση που εξυπηρετεί μέλη SSVEC στην περιοχή και περιλαμβάνει την υποδομή διασύνδεσης για το έργο ηλιακής και αποθήκευσης. Αυτές οι εγκαταστάσεις διασυνδέουν το McNeal Solar Farm με το δίκτυο, έτσι ώστε η SSVEC να μπορεί να διανείμει την ηλιακή ενέργεια σε σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο το σύστημά της.


Πώς υποστηρίζει το νέο έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας πιο σταθερές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας;

Υπογράφοντας μια συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) με τη Silicon Ranch, η SSVEC έχει κλειδώσει την τιμολόγηση για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το ηλιακό έργο McNeal για τα επόμενα 40 χρόνια, κάτι που θα βοηθήσει να διατηρήσει τις τιμές σταθερές.

Ως νέα πηγή ενέργειας, το έργο McNeal προσθέτει επίσης περισσότερη ενέργεια στο δίκτυο, αυξάνοντας την προσφορά έτσι ώστε η SSVEC να είναι λιγότερο πιθανό να χρεώσει πλεονασματική τιμολόγηση εάν αυξηθεί η ζήτηση.


Υπάρχει εκτίμηση για το πόσες εκπομπές άνθρακα θα αποφευχθούν με την χρήση ηλιακής ενέργειας;

Η McNeal Solar Farm θα αποφύγει 644.428 μετρικούς τόνους εκπομπές CO2 για 40 χρόνια (16.110 μετρικοί τόνοι εκπομπές CO2 ετησίως για 40 χρόνια).


Από πού προέρχονται τα ηλιακά πάνελ;

Τα πάνελ για το McNeal Solar Farm προέρχονται από το Βιετνάμ και τη Μαλαισία ως μέρος της συνεργασίας μας με την First Solar.

Από το 2015, η Silicon Ranch συνεργάζεται με την εταιρεία ανάπτυξης ηλιακών μονάδων First Solar με έδρα την Αριζόνα ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας για την εγχώρια παραγωγή.

Οι ηλιακές μονάδες της First Solar σχεδιάζονται και αναπτύσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και παράγονται υπεύθυνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία. Μέχρι σήμερα, το Silicon Ranch and First Solar's Master Supply Agreement έχει αυξηθεί στα 6,2 GW προηγμένων, υπεύθυνα παραγόμενων φωτοβολταϊκών (PV) ηλιακών πλαισίων λεπτής μεμβράνης.

Η διευρυμένη συνεργασία με την First Solar δίνει τη δυνατότητα στη Silicon Ranch να συνεχίσει να προμηθεύεται ολοένα και περισσότερο αμερικανική ηλιακή τεχνολογία από έναν αξιόπιστο ηγέτη του κλάδου με εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη τη χώρα.

Η First Solar ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να κατασκευάσει την πέμπτη αμερικανική μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών (PV) ηλιακών μονάδων στη Λουιζιάνα, ενισχύοντας περαιτέρω την εγχώρια ηλιακή αλυσίδα εφοδιασμού στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, μια περιοχή στην οποία η Silicon Ranch πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας.


Πόσο περίπου είναι η διάρκεια ζωής για τη νέα εγκατάσταση σε χρόνια;

Η διάρκεια ζωής της εγκατάστασης αναμένεται να είναι τουλάχιστον 40 χρόνια.


Σε τι περιέχονται οι μπαταρίες;

Οι μπαταρίες περιέχονται σε 30 κοντέινερ 20 ποδιών.


Είναι όλα τα ηλιακά πάνελ τοποθετημένα στο έδαφος σε γη που δεν χρησιμοποιούνταν για τη γεωργία;

Ναι, η γη στην οποία βρίσκεται το έργο McNeal δεν χρησιμοποιήθηκε για τη γεωργία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης