Τελευταία Νέα

Oι γίγαντες των ΑΠΕ: Αυτές είναι οι 7 κορυφαίες επιλογές για ανάπτυξη και κερδοφορία

Oι γίγαντες των ΑΠΕ: Αυτές είναι οι 7 κορυφαίες επιλογές για ανάπτυξη και κερδοφορία

Οι επιλογές των αναλυτώνγια τις αμερικανικές μετοχές

 

Παρά την τεράστια αστάθεια στη χρηματιστηριακή αγορά τον τελευταίο χρόνο, υπάρχουν πολλές μετοχές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παρέχουν μεγάλη αξία. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον του κόσμου σύμφωνα με το investorplace.

Η δημοτικότητα των ΑΠΕ του μέλλοντος είναι σε τεράστια ζήτηση και η αγορά αποτιμάται σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και αυξάνεται. Καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνονται σε δημοτικότητα, οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν τις μετοχές, που πρωτοστατούν στο μέλλον για την ενέργεια.
Το κίνητρο για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει αυξηθεί ραγδαία καθώς μπορεί να εξαλείψει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θεωρείται ως μια αξιόπιστη και απεριόριστη πηγή ενέργειας για την επιβράδυνση των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αυτές είναι οι επτά μετοχές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που πρέπει να προσέχουν οι επενδυτές.


Clearway Energy

Δραστηριοποιείται στο κλάδο κοινής ωφέλειας ηλιακής ενέργειας. φυσικό αάεριο και θερμικές μονάδες.
Έχει χωρητικότητα παραγωγής περίπου 4,22 γιγαβάτ ενέργειας και σχεδιάζει να την αυξήσει στα 16,32 γιγαβάτ μέχρι το 2030. Οι αναλυτές του CNN Business εκτιμούν ότι αυτή η μετοχή θα διαπραγματευτεί εντός ενός έτους τιμών από 23,00 έως 43,00 δολάρια, με μέσο όρο 29,00 δολάρια.
Διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην καινοτομία και τα μερίσματα καθιστώντας την μια αξιόπιστη εταιρεία σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Λόγω του πλεονεκτήματος καινοτομίας της, η Clearway Energy είναι πιθανό να δει άνοδο των μετοχών της, καθώς είναι πολύ πιθανό να μεταμορφώσει τον κλάδο της ενέργειας.
Έχει αναλογία P/E 31,49x σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου 4,956x. Η Clearway Energy έχει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,5522% και έχει έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.


NextEra Energy

Παράγει κυρίως ηλιακή και αιολική ενέργεια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, ενώ εξακολουθεί να διαθέτει ορισμένα προϊόντα σε αποθήκευση ενέργειας και φόρτιση EV. Στην πραγματικότητα, 18 αναλυτές της Yahoo Finance προβλέπουν ότι η μετοχή θα διαπραγματευτεί σε μια περιοχή από 55 έως 102,80 δολάρια, με μέσο όρο 75 δολάρια.
Παρά τα υψηλά επιτόκια το περασμένο έτος, η NextEra Energy πρόσθεσε σχεδόν 21 γιγαβάτ καθαρής ενέργειας στα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας με τα νέα της έργα μόνο το περασμένο έτος.
Έχει μειωμένη αναλογία P/E 14,88x σε σύγκριση με τον μέσο όρο της πενταετίας που ήταν 36,05x. Επιπλέον, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 30% και τα κέρδη της κατά 67% την περασμένη χρονιά,. Συνίστατε αγορά της NextEra.

Southwestern Energy Company

Είναι ένας μεγάλος παίκτης στη βιομηχανία εξερεύνησης και παραγωγής φυσικού αερίου. Οι αναλυτές της Yahoo Finance εκτιμούν ότι θα διαπραγματευτεί μέσα σε ένα εύρος τιμών ενός έτους από $5 – $15, κατά μέσο όρο περίπου στα $8,28.
Τα έσοδά της, σχεδόν πενταπλασιάστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αυξημένα κατά ~370%.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους της Southwest 54,62% TTM σημείωσε αύξηση ~27% σε σύγκριση με τον μέσο όρο 5 ετών που ήταν 43,01%. Το περιθώριο EBITDA του είναι με διαφορά ~170%, με τιμή TTM 61,81% και μέσο όρο 5ετίας 22,89%. Και οι δύο αυτές αυξήσεις υποδηλώνουν μια σαφή αύξηση της κερδοφορίας και της ικανότητας τηςνα επανεπενδύει τα κέρδη της στον εαυτό της, οδηγώντας σε υψηλές δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης για την εταιρεία.

SM Energy Company

Είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής στη βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι αναλυτές της Yahoo Finance εκτιμούν ότι θα διαπραγματευτεί μέσα σε ένα εύρος τιμών ενός έτους από 40 έως 64 δολάρια, κατά μέσο όρο περίπου στα 49,75 δολάρια.
Το περιθώριο EBITDA της είναι 39% μεγαλύτερο από αυτό που έχει συνήθως η εταιρεία, με τιμή TTM 81,92% και μέσο όρο 5ετίας 58,90%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν από 1,5 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 2,6 εκατομμύρια δολάρια TTM, μια σημαντική αύξηση 65%. Το EPS του έχει αυξηθεί κατά ~650% από -1,66 το 2019 σε 9,09 το 2022. Μαζί με αυτά, ο προθεσμιακός λόγος P/E του ήταν 2,67x το 3ο τρίμηνο του 2022 και έχει ανέβει στο 5,11x ως σήμερα, δηλαδή 91%. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο όχι μόνο για τη σταθερή ανάπτυξή της αλλά και για την αξιοσημείωτη κερδοφορία της.

First Solar

Ειδικεύεται στην ηλιακή τεχνολογία, είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής λύσεων ηλιακής ενέργειας ΦΒ ("φωτοβολταϊκά").Οι αναλυτές της Yahoo Finance εκτιμούν ότι θα διαπραγματευτεί με τιμή περίπου ενός έτους στα 237,57 δολάρια.
Τα έσοδα της εταιρείας παρέμειναν σταθερά τα τελευταία χρόνια και ο λόγος PE 93,34x είναι πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου.
Οι πωλήσεις της αναμένεται να αυξηθούν κατά 24,90% το επόμενο τρίμηνο. Τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ένα εργοστάσιο ηλιακών πάνελ 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τους τελευταίους 12 μήνες, η εταιρεία είχε έσοδα 2,9 εκατομμύρια δολάρια. Έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι πολύ κερδοφόρα.Πρόκειται για μια εξαιρετική αγορά.

General Electric


Σημαντικό μέρος της επιχείρησης είναι ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο οποίος εδραιώνει τη θέση της εταιρείας ως ηγέτη στην πράσινη τεχνολογία και την καινοτομία. Οι αναλυτές της Yahoo Finance εκτιμούν ότι αυτή η μετοχή θα διαπραγματεύεται σε ένα εύρος τιμών ενός έτους από $84 – $141, με μέσο όρο $126.
Στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης θα είναι η General Electric λόγω της σημαντικής παρουσίας της όσον αφορά τις λύσεις ανανεώσιμων πηγών δικτύου και την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Διαπραγματεύεται με αναλογία P/E 11,43x, που είναι πολύ, πολύ χαμηλότερο από το P/E της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 83,88x. Αυτό καθιστά την General Electric σχετικά υποτιμημένη. Η μετοχή είναι έτοιμη να αναπτυχθεί αρκετά καλά και στο μέλλον, με ρυθμό αύξησης EPS 190% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για μια καλή επιλογή για κάθε χαρτοφυλάκιο που χρειάζεται ένα καλά εδραιωμένο απόθεμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Brookfield Renewable Corp


Καναδική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τοποθετείται ως ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι αναλυτές της Yahoo Finance εκτιμούν ότι αυτή η μετοχή θα διαπραγματεύεται εντός ενός έτους τιμών 34 – 37 $, με μέσο όρο 35,5 $.
Η παγκόσμια εμβέλειά της, και η συνεργασία της με την αυστραλιανή εταιρεία Origin Energy, και οι ισχυρές επιχειρησιακές της δυνατότητες ενισχύουν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είναι εξαιρετικά υποτιμημένη, καθώς διαπραγματεύεται με P/E 5,86x, που είναι απλώς ένα κλάσμα του P/E της βιομηχανίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 83,88x. Είναι μια μετοχή χαμηλού κινδύνου. Με μέση αύξηση εσόδων 5 ετών κατά 11,9%, η Brookfield Renewable έχει αποδείξει ότι δεν απογοητεύει όσον αφορά τα έσοδά της και αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί και στο μέλλον. Συνολικά, είναι μια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην οποία οποιοσδήποτε θα πρέπει να ενδιαφέρεται να επενδύσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης