Ενέργεια

Petrobras: Aύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για το 2023 ( Reuters)

Petrobras: Aύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για το 2023 ( Reuters)
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της λατινοαμερικάνικης χώρας παράγει μεγαλύτερες ποσότητες το τρέχον έτος

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας και κορυφαίος παραγωγός του εν λόγω καυσίμου στην Λατινική Αμερική, Petrobras, εκτιμά ότι για το τρέχον έτος η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα έχει ανοδική πορεία, αφού σημείωσε μείωση 41,5% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη 9/11/2023, όπως ανφέρει το έγκριτο Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters.

Η εταιρεία αύξησε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου του 2023 στα 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boed), από 2,6 εκατομμύρια boed προηγουμένως, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξήσεις της πλατφόρμας και τα νέα πηγάδια που θα τεθούν στο διαδίκτυο το τέταρτο τρίμηνο.
Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανέφερε αύξηση 9,6% στην τριμηνιαία παραγωγή αργού πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρεία μείωσε επίσης την εκτίμηση της CAPEX στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια (από 16 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν προηγουμένως), επικαλούμενη δυσκολίες με τους προμηθευτές σε ένα «πληθωριστικό πλαίσιο μετά την πανδημία».


Οικονομικά στοιχεία της Petrobras

Επιπλέον είχε επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη 27,2 δισεκατομμυρίων ρεάλ (νόμισμα της Βραζιλίας), ποσό που αντιστοιχεί σε 5,51 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν 28,74 δισεκατομμύρια ρεάλ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για την περίοδο συρρικνώθηκαν κατά 27,6% στα 66,19 δισεκατομμύρια ρεάλ (13,41 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τα έσοδα από τις πωλήσεις της εταιρείας πετρελαίου ανήλθαν συνολικά σε 124,83 δισ. ρεάλ το τρίμηνο (μειωμένα κατά 26,6% σε ετήσια βάση), κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών του Brent κατά 14%.

Η Petrobras είπε επίσης ότι θα καταβάλει στους μετόχους 1,344365 ρεάλ ανά μετοχή, συνολικού ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων ρεάλ σε μερίσματα.

Η εταιρεία θα πληρώσει μια πρώτη δόση στους μετόχους τον Φεβρουάριο και μια δεύτερη τον Μάρτιο.

Απέδωσε την αύξηση στην αύξηση 2 υπεράκτιων πλατφορμών στη λεκάνη του Σάντος και δύο ακόμη στη λεκάνη του Κάμπος, εκτός από τις λιγότερες στάσεις συντήρησης της πλατφόρμας κατά την περίοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης