Cleantechnica: Ηλεκτρικά Jeep σε 5 χρόνια

Cleantechnica: Ηλεκτρικά Jeep σε 5 χρόνια

Grand Cherokee, Wrangler, Wagoneer και Durango ετοιμάζονται για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Έρχονται συναρπαστικές στιγμές για τους λάτρεις των αυτοκινήτων τύπου Jeep, καθώς η εμβληματική αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Jeep πρόκειται να κάνει ένα σημαντικό άλμα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα cleantechnica.com.

Σε μια δοκιμαστική συμφωνία μεταξύ του Stellantis και του σωματείου United Auto Workers, η Jeep περιέγραψε τα σχέδιά της για ηλεκτροκίνηση για τα επόμενα 5 χρόνια, υποσχόμενη να εξηλεκτρίσει μερικά από τα πιο αγαπημένα της μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Grand Cherokee, Wrangler, Wagoneer και Grand Wagoneer.


Αναλυτικά:

Ηλεκτρικό Wrangler
το 2027

Πρώτο στην ατζέντα της ηλεκτροκίνησης είναι το θρυλικό Wrangler. Η τρέχουσα γενιά JL Wrangler η οποία είναι ήδη διαθέσιμη ως υβριδικό, πρόκειται να συνεχίσει την παραγωγή μέχρι το 2028 στο εργοστάσιο της Jeep στο Τολέδο του Οχάιο.

Το 2025 τόσο η υβριδική όσο και η έκδοση μόνο με φυσικό αέριο του Wrangler, έχουν προγραμματιστεί για ενημέρωση υποδεικνύοντας την αφοσίωση της Jeep στη βελτίωση των προσφορών της για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός μεταβαλλόμενου τοπίου αυτοκινήτου.

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η παρουσίαση του J70 Wrangler. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει 2 κινητήρες που βασίζονται σε μπαταρίες: ένα πλήρως ηλεκτρικό και ένα άλλο που χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης ως επέκταση αυτονομίας. Αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς, η Jeep σχεδιάζει να αποκαλύψει το ηλεκτροκίνητο Wrangler το 2027, με τις πωλήσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν ένα χρόνο αργότερα.

Αυτή η τολμηρή κίνηση σηματοδοτεί τη δέσμευση της Jeep για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, σύμφωνα με τις ευρύτερες τάσεις της βιομηχανίας.


Ηλεκτρικά Wagoneer
και Grand Wagoneer από το 2025

Οι προσπάθειες ηλεκτροκίνησης της Jeep εκτείνονται πέρα από το Wrangler. Συγκεκριμένα συμπεριλάβουν τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή SUV της που είναι τα Wagoneer και Grand Wagoneer.

Αυτά τα μοντέλα αναμένεται να λάβουν μια ανανέωση στα μέσα του κύκλου σε δύο χρόνια, το 2025. Αυτή η ενημέρωση θα παρουσιάσει μια παραλλαγή EV εκτεταμένης εμβέλειας, επιδεικνύοντας την αφοσίωση της Jeep στην παροχή ηλεκτροκίνητων επιλογών σε όλη τη γκάμα της.

Δύο χρόνια μετά την ανανέωση στα μέσα του κύκλου, όταν η σειρά ICE (Κινητήρας Εσωτερικής Καύσης) υποστεί τη δεύτερη ανανέωσή της, τα Wagoneer και Grand Wagoneer θα διαθέτουν επίσης ηλεκτρική επένδυση με πλήρη μπαταρία.

Ενώ οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες αυτών των ηλεκτροκίνητων παραλλαγών δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η συμπερίληψη των ηλεκτρικών κινητήρων υποδηλώνει τη δέσμευση της Jeep να προσφέρει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα SUV της υψηλής ποιότητας.


Ηλεκτρικό Grand Cherokee σε βάθος 5ετίας

Το δημοφιλές Grand Cherokee είναι επίσης έτοιμο για ένα ηλεκτρικό… μέλλον. Το SUV δύο σειρών τρέχουσας γενιάς αναμένεται να αποσυρθεί το 2027, ανοίγοντας χώρο για μια νέα γενιά με μια επιλογή κινητήρων μπαταριών και καύσης. Αυτή η μετάβαση αντικατοπτρίζει τον στόχο της Jeep να παρέχει μια ποικιλία επιλογών για την κάλυψη των ποικίλων προτιμήσεων των πελατών.

Επιπλέον, η παραλλαγή 3 σειρών του Grand Cherokee θα συνεχίσει την παραγωγή μέχρι το 2028 προτού αντικατασταθεί ενδεχομένως με ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Η στρατηγική για μετάβαση στα ηλεκτρικά Jeep διασφαλίζει ότι ακόμη και τα πιο αγαπημένα της μοντέλα προσαρμόζονται στο μεταβαλλόμενο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επίσης στα αυτοκίνητα τύπου Jeep, κάνει ήδη βήματα προόδου στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV) με μοντέλα όπως το μικροσκοπικό Avenger με μπαταρίες στην Ευρώπη.

Η εταιρεία έχει επίσης σχέδια να κυκλοφορήσει σύντομα το Recon EV, επεκτείνοντας περαιτέρω τις ηλεκτροκίνητες προσφορές της.

Dodge's Electrification Endeavour το 2026


Οι θιασώτες του Dodge δεν θα αποκλειστούν...

Το Durango επόμενης γενιάς έχει προγραμματιστεί να βγει στην παραγωγή στο Stellantis's Detroit Assembly Complex το 2026.

Όπως και το επερχόμενο Jeep Grand Cherokee, το Durango θα προσφέρει μια επιλογή κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων επιλογών μπαταρίας και καύσης. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί ότι η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Jeep, έχει δεσμευτεί να αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση σε όλες τις μάρκες της.

Ο οδικός χάρτης ηλεκτροκίνησης της Jeep είναι μια συναρπαστική ματιά στο μέλλον μιας εκ κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών της Αμερικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης