Ενέργεια

Η Γερμανία αγόρασε μερίδιο στο δίκτυο υψηλής τάσης της EnBW έναντι 1,1 δισ. δολάρια

Η Γερμανία αγόρασε μερίδιο στο δίκτυο υψηλής τάσης της EnBW έναντι 1,1 δισ. δολάρια

 Η κρατική τράπεζα KfW απέκτησε το 24,95% στο TransnetBW της EnBW

 

Η Γερμανία απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην τοπική εταιρεία κοινής ωφέλειας EnBW, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, ενισχύοντας τη θέση της σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση.

Η αγορά μεριδίου 24,95% στο TransnetBW της EnBW από τον κρατική τράπεζα KfW έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αυξάνει την έκθεση της κυβέρνησης στον τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη μερίδιο 20% στο ανταγωνιστικό δίκτυο 50Hertz.

Η EnBW νωρίτερα φέτος πούλησε ήδη μερίδιο 24,95% της TransnetBW σε κοινοπραξία υπό την ηγεσία των ταμιευτηρίων έναντι περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Ο όμιλος επιβεβαίωσε ότι η KfW είχε αγοράσει το μερίδιό της με τους ίδιους όρους, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε δύο μακροπρόθεσμα προσανατολισμένους και αξιόπιστους συνεπενδυτές στο TransnetBW», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών της EnBW, Thomas Kusterer.

«Αυτό παρέχει στην EnBW πρόσθετη χρηματοδότηση για επενδύσεις ανάπτυξης για την επιτάχυνση της υλοποίησης της ενεργειακής μετάβασης στη Γερμανία».

Για να αυξήσει περαιτέρω την ιδιοκτησία του τομέα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος θεωρείται βασικός για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας, το Βερολίνο προσπαθεί επίσης να αγοράσει το γερμανικό τμήμα της ολλανδικής εταιρείας TenneT για περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης