Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Eurowind Energy αυξάνει τις επενδύσεις της στις ΑΠΕ

Η Eurowind Energy αυξάνει τις επενδύσεις της στις ΑΠΕ

Ανακοίνωσε κέρδη τα οποία θεωρεί ότι θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης

Η Eurowind Energy έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), αφού στα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα για τη χρονική περίοδο 2022 -΄23.

Ο κορυφαίος Δανός κατασκευαστής και χειριστής αιολικών, ηλιακών και υβριδικών έργων με έδρα στο Hobro της Δανίας, δημοσίευσε έσοδα 232 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με 173 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος, με κέρδη προ φόρων 315 εκατ. ευρώ έναντι 116 εκατ. ευρώ το 2021/2022.

Η Eurowind Energy αναμένει ότι τα κέρδη προ φόρων θα φτάσουν τα 60 έως 100 εκατ. ευρώ το 2023/2024. Οι προοπτικές για την προαναφερόμενη χρονική περίοδο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ομαλοποίησης των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας.

Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο του 2022, όταν οι ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας γνώρισαν μια αναταραχή που συγκρίνεται με την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.


Αναμένει να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το τρέχον οικονομικό έτος

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Gert Vinter Jorgensen δήλωσε: «Είναι πολύ ικανοποιητικό το γεγονός ότι η στρατηγική μας είναι ισχυρή όταν ο κόσμος χαρακτηρίζεται από αναταραχή.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση φυσικός νόμος ότι οι εταιρείες ενέργειας περνούν τόσο ταραγμένες στιγμές.

Τώρα η Eurowind Energy είναι καλά εξοπλισμένη για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο δραστηριότητας τα επόμενα χρόνια.

Αναμένουμε να επενδύσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το τρέχον οικονομικό έτος. Αυτό είναι υπέροχο για την πράσινη μετάβαση σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ».


Συμβολή των κερδών στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση του κέρδους προέρχεται από το αυξημένο επίπεδο δραστηριότητας, τις υψηλότερες τιμές ενέργειας και τα έσοδα από την ιδιοκτησία της Norlys Energy Trading.

«Κάθε ευρώ που φτιάχνουμε θα επενδύεται στο επόμενο ηλιακό πάνελ ή ανεμογεννήτρια.

Θα χρησιμοποιήσουμε το κέρδος για να αυξήσουμε το επίπεδο δραστηριότητάς μας. Σε όλες τις αγορές μας υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε (φθηνή πράσινη ενέργεια η οποία είναι και η θεραπεία για την αναταραχή στην αγορά ενέργειας).

Τα κέρδη από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας και τη Norlys Energy Trading συμβάλλουν στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.

Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι έχουμε μια στρατηγική που ισχύει επίσης όταν οι θάλασσες είναι ψηλά.

Θεωρούμε επίσης θετικό ότι οι τιμές κατέβηκαν αρκετά γρήγορα. Ούτε οι παραγωγοί ούτε οι καταναλωτές επωφελούνται από τις συνθήκες της αγοράς όπως αυτές που είδαμε τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2022 μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Jens Rasmussen (Διευθύνων Σύμβουλος της Eurowind Energy).


Ενεργειακά πάρκα
της Eurowind Energy άνω του 1,1 GW

Στο τέλος του οικονομικού έτους, η εταιρεία ανάπτυξης διέθετε ενεργειακά πάρκα συνολικής ισχύος άνω του 1,1 GW, εκ των οποίων τα 1047 MW ήταν αιολικά πάρκα. Μαζί, τα πάρκα παρήγαγαν περισσότερα από 2 TW/h το 2022-2023, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση περίπου 515.000 ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ακόμη ότι το χαρτοφυλάκιο των αναπτυξιακών της έργων αυξήθηκε από 25,5 GW στις 30 Ιουνίου 2022 σε 34,4 GW στις 30 Ιουνίου 2023, με κατανομή τεχνολογίας 50% αιολικής ενέργειας, 44% ηλιακών φωτοβολταϊκών και το υπόλοιπο 6% σε βιοαέριο και αποθήκευση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης