Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πράσινο φως για την μπαταρία Bouldercombe -H Tesla παίρνει τον έλεγχο

Πράσινο φως για την μπαταρία Bouldercombe -H Tesla παίρνει τον έλεγχο

 Η μπαταρία θα λειτουργεί από την Tesla – χρησιμοποιώντας το σύστημα «autobidder» της – και οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τα κέρδη

 

Η μεγάλη μπαταρία Bouldercombe στο Κουίνσλαντ έλαβε την έγκριση ότι μπορεί να λειτουργήσει με πλήρη χωρητικότητα από τον Διαχειριστή της Αυστραλιανής Ενεργειακής Αγοράς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσης σε λειτουργία, μόλις έξι εβδομάδες μετά την έκρηξη πυρκαγιάς σε μία από τις μονάδες Tesla Megapack.

Η μπαταρία Bouldercombe των 50 MW, δύο ωρών (100 MWh) θα είναι η δεύτερη μεγάλη μπαταρία που θα ενεργοποιηθεί στο δίκτυο του Queensland, μετά την μπαταρία Wandoan South των 100 MW, 150 MWh που εντάχθηκε στο δίκτυο το 2022.

Η Genex Power δήλωσε την Παρασκευή ότι το έργο θα λειτουργήσει αρχικά με μόνο 38 από τις 40 μονάδες Megapack, με την Tesla να αντικαθιστά δύο μονάδες μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης αυτής που υπέστη ζημιά από τη φωτιά στις 27 Σεπτεμβρίου, και μια γειτονική μονάδα που θα μπορούσε να είχε επηρεαστει.

Η μπαταρία θα λειτουργεί από την Tesla – χρησιμοποιώντας το σύστημα «autobidder» της – και οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τα κέρδη στο πλαίσιο μιας μοναδικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου έτους.

Σε λειτουργία το έργο

«Η ολοκλήρωση της κατασκευής και η έναρξη των εργασιών στο έργο Bouldercombe Battery 50MW/100MWh είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για τη Genex», δήλωσε ο CEO Craig Francis.

«Το Bouldercombe είναι το πρώτο μας έργο αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας και μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στα τέλη Σεπτεμβρίου, η παράδοσή του με μικρή καθυστέρηση και εντός προϋπολογισμού είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για τη Genex και τους συνεργάτες της».

Ο Francis είπε ότι ο χρόνος της θέσης σε λειτουργία «δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος», καθώς η μπαταρία θα συνδεθεί στη νεοδημιουργηθείσα αγορά βοηθητικών υπηρεσιών Fast Frequency Response, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου μήνα και είναι σε καλή θέση για να ανταποκριθεί στις πιέσεις στο δίκτυο που αναμένονται από την επικείμενο καλοκαίρι του Ελ Νίνιο.

Η Genex εργάζεται επίσης για το πολύ μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης, το αντλούμενο υδροηλεκτρικό σύστημα Kidston, το οποίο έχει μέγεθος 250 MW με αποθήκευση οκτώ ωρών (2.000 MWh) και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Αυτό το έργο, αξιοσημείωτο για ένα έργο αστικής κατασκευής, είναι σε μεγάλο βαθμό εντός του προϋπολογισμού και των χρονοδιαγραμμάτων και πρόσφατα ολοκλήρωσε την κύρια διάνοιξη σήραγγας. Κατασκευάζεται μέσα και γύρω από ένα πρώην ανοιχτό ορυχείο χρυσού και η Genex προσπαθεί να προσθέσει ένα αιολικό πάρκο 258 MW στον περίβολο που διαθέτει ήδη το ηλιακό πάρκο Kidston 50 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης