Επικαιρότητα

Πνέει τα λοίσθια ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασελάκη - Αποχώρησε ο Ευκλείδης - Επίθεση Έφης

Πνέει τα λοίσθια ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασελάκη - Αποχώρησε ο Ευκλείδης - Επίθεση Έφης
"Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν βαθιά προσβλητική και διχαστική, με μια εισήγηση επίθεση στην κοινή λογική" (Ομάδα Αχτσιόγλου)

Με αφορμή την ηχηρή αποχώρηση της "Ομπρέλας" ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο και την κα. Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες τους, υπενθυμίζοντάς τους τον κώδικα δεοντολογίας, και το ίδιο να πράξει και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

«Όσοι εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες, δεν μπορούν να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα» διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της Ομπρέλας από την Κεντρική επιτροπή. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 45 άτομα που υπογράφουν, αλλά διότι πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ, βάζει και εκείνος τις ελπίδες του σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αρα δεν μπορούμε να προσβάλουμε όσους έδωσαν σταυρό σ’ αυτούς τους ανθρώπους με αλαζονεία εδώ μέσα» τόνισε.

O ΣΥΡΙΖΑ έχει κανόνες και πολιτικό πρόγραμμα, δεν έχει «Ηγέτη» ξεκαθαρίζει σε κείμενο - παρέμβαση η ομάδα Αχτσιόγλου (Ηλιόπουλος, Χαρίτσης, Αναγνωστοπούλου κα), εξαπολύοντας πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη στη σκιά της αποχώρησης της "Ομπρέλας" από την αξιωματική αντιπολίτευση.

"Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν βαθιά προσβλητική και διχαστική, με μια εισήγηση επίθεση στην κοινή λογική" τονίζεται στο κείμενο.
Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό" αναφέρει ακόμα το κείμενο..

Στο κείμενο δεν γίνεται ευθεία αναφορά για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα σημειώνεται ότι "καταθέσαμε χτες στην Κεντρική Επιτροπή ένα κείμενο πολιτικής απόφασης. Για να είναι το κόμμα μας ένα κόμμα που θα μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη-κλιματική δικαιοσύνη-σύγχρονη δημοκρατία. Που θα ξέρει ποιους θέλει να εκπροσωπεί και με ποιους θέλει να συγκρουστεί. Που θα διεκδικεί στην πράξη την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κόμμα των οραματικών στόχων που θα μπορεί να συγκινεί και να κινητοποιεί. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, ο δρόμος που κατά τη γνώμη μας πρέπει να ακολουθήσει μια Αριστερά που θέλει να παραμείνει τέτοια και ταυτόχρονα να κερδίζει νίκες προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας".

«Δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα»

Η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφέρει μεταξύ άλλων: «δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε από τον περαιτέρω διασυρμό του, τον πολιτικό χώρο που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια.
Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής - ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν. Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών.

Προς αποχώρηση και ο Δραγασάκης: Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά

Ανάρτηση με ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάλη έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης το απόγευμα της Κυριακής, μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ανάρτησή του ο κ Δραγασάκης αρχικά κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για «αντιδημοκρατικά ήθη» και «αλαζονικές συμπεριφορές» και τονίζει ότι δεν ξέρει «πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «στη φάση που είμαστε, αυτό απαιτεί αυτενέργεια, συλλογικές πρωτοβουλίες & συντονισμένες δράσεις μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ & κυρίως μέσα στην κοινωνία».

Τέλος, ο Γιάννης Δραγασάκης υπενθυμίζει πώς πριν λίγες μέρες είχε στείλει επιστολή προς τον κ Κασσελάκη με τίτλο «το κόμμα κηρύσσεται σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης"», στην οποία εκείνος «επέλεξε να μην του απαντήσει», ενώ δεν την έδωσε «θεσμικά, στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας & της Κεντρικής Επιτροπής»

Πηγή: Skai.gr, iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης