Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Cenergy: Aνέλαβε σύμβαση για τον υποθαλάσσιο αγωγό Neptun Deep της OMV Petrom στη Μαύρη Θάλασσα

Cenergy: Aνέλαβε σύμβαση για τον υποθαλάσσιο αγωγό Neptun Deep της OMV Petrom στη Μαύρη Θάλασσα

Η αξία του συμβολαίου κυμαίνεται μεταξύ 100 και 150 εκατομμυρίων ευρώ

 

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, ως υπεργολάβος της Sumitomo Corporation Europe Limited ανέλαβε σύμβαση για την προμήθεια περίπου 160χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (LSAW), για την ανάπτυξη ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου για το έργο Neptun Deep της OMV Petrom στη Μαύρη Θάλασσα. Η αξία του συμβολαίου κυμαίνεται μεταξύ 100 και 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Neptun Deep Block στη Μαύρη Θάλασσα έχει έκταση 7.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων από την ακτή της Ρουμανίας, σε βάθη έως και 1.000 μέτρα. Το Neptun Deep είναι το μεγαλύτερο έργο φυσικού αερίου στη ρουμανική Μαύρη Θάλασσα και το πρώτο υποθαλάσσιο έργο βαθέων υδάτων στη Ρουμανία.
Ο αγωγός 30 ιντσών θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει εξωτερική αντιδιαβρωτική και εσωτερική επένδυση, που θα εφαρμοστεί στην ίδια τοποθεσία.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου διαθέτει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων για την προμήθεια και την παράδοση απαιτητικών, τρεχόντων και μελλοντικών υποθαλάσσιων έργων αγωγών, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναλαμβάνουμε αυτό το μεγάλο έργο από την Sumitomo Corporation Europe Limited, έναν έμπιστο συνεργάτη της OMV Petrom, της μεγαλύτερης ολοκληρωμένης εταιρείας ενέργειας στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης