Ενέργεια

«Τα βρήκαν» γαλλική κυβέρνηση και EDF για την αποζημίωση των πυρηνικών μονάδων

«Τα βρήκαν» γαλλική κυβέρνηση και EDF για την αποζημίωση των πυρηνικών μονάδων
Η συμφωνία καθορίζει μηχανισμούς που θα προστατεύουν τους καταναλωτές εάν οι τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αυξηθούν πάνω από 110 ευρώ/MWH

H γαλλική κυβέρνηση και η EDF, σύμφωνα με το Reuters, κατέληξαν σε συμφωνία για τις μελλοντικές αποζημιώσεις των πυρηνικών μονάδων, προστατεύοντας τους καταναλωτές από απότομες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε 70 ευρώ/MWh ως επίπεδο αναφοράς για τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Η συγκεκριμένη συμφωνία θέτει τέλος σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της EDF, η οποία επιθυμεί να μεγιστοποιήσει τα έσοδα για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, και της κυβέρνησης, η οποία θέλει να διατηρήσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα γαλλικά νοικοκυριά και τις γαλλικές επιχειρήσεις όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

«Αυτή η συμφωνία ήταν απαραίτητη για να εγγυηθεί την ανταγωνιστικότητα του κλάδου μας, την ορατότητα και τη σταθερότητα των τιμών για τα νοικοκυριά μας και την ανάπτυξη της EDF», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

Tέλος, η συμφωνία καθορίζει μηχανισμούς που θα προστατεύουν τους καταναλωτές εάν οι τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αυξηθούν πάνω από 110 ευρώ/MWH, ενώ περιλαμβάνει επίσης ρήτρες που θα παρέχουν εγγύηση τιμής για την EDF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης