Πρωθυπουργός: Γεωστρατηγική σημασία για τον Green Aegean - Προοπτικές κοινής πορείας στην πράσινη μετάβαση

Πρωθυπουργός: Γεωστρατηγική σημασία για τον Green Aegean - Προοπτικές κοινής πορείας στην πράσινη μετάβαση
Μια τέτοια διασύνδεση, όπως είπε, «θα είναι ένα σημαντικό βήμα απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και ανάπτυξης των ΑΠΕ

«Η γεωστρατηγική σημασία του πράσινου ενεργειακού διαδρόμου μεταξύ Νοτίου και Βορείο Ευρώπης, είχε ξεχωριστή θέση στις συζητήσεις μας», τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς.
Επίσης υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μπουν σε νέες βάσεις οι ελληνογερμανικές σχέσεις και ότι πρέπει να αλλάξουμε το αφήγημα τώρα που η Ελλάδα έχει τελειώσει με την κρίση, Τόνισε δε, ότι σημαντικές προοπτικές για κοινές δράσεις και γερμανικές επενδύσεις δημιουργεί η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την ηλεκτρική διασύνδεση από την Ελλάδα στην Γερμανία, είπε η διασύνδεση αυτή θα συνδέει χώρες που έχουν μεγάλη παραγωγής αιολικής ενέργειας όπως η Γερμανία με αυτές που παράγουν πολύ ηλιακή ενέργεια ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
Μια τέτοια διασύνδεση, όπως είπε, «θα είναι ένα σημαντικό βήμα απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και ανάπτυξης των ΑΠΕ που είναι ένας τομέας με πολλές προοπτικές και για κοινές δράσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Σημείωσε επίσης ότι είναι κοινός ο βηματισμός των δύο χωρών στην πράσινη μετάβαση. Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα, τόνισε το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι γερμανικές επιχειρήσεις και είπε, ότι «πρωτεύουν μεταξύ των ξέων επενδυτών στην Ελλάδα, και μάλιστα σε δυναμικούς τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα αεροδρόμια και η ψηφιακή και πράσινη τεχνολογία».

«Εξίσου ευνοϊκό είναι και το περιβάλλον στο διμερές εμπόριο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος βασικός προμηθευτής ενώ ταυτόχρονα ο τρίτος μεγαλύτερος πελάτης των ελληνικών προϊόντων.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για κοινό βηματισμό στην πράσινη μετάβαση, ενώ χαρακτήρισε «ζωντανή γέφυρα» την ελληνική κοινότητα που ζει στη Γερμανία.
Από την πλευρά του ο γερμανό Καγκελάριος σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική πορεία και ότι οι αγορές έχουν εξαιρετική εκτίμηση για τον τρόπο που ξεπέρασε την κρίση.

Νωρίτερα το WEN κατέγραφε:

https://www.worldenergynews.gr/ananeosimes/articles/549801/i-ora-tou-green-aegean-stin-synantisi-mitsotaki-soltz

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης