Ενέργεια

Mytilineos: Aνεβάζει στα 45 ευρώ από 36 τη τιμή - στόχο η Edison

Mytilineos: Aνεβάζει στα 45 ευρώ από 36 τη τιμή - στόχο η Edison
Η Mytilineos αποτελεί για την EDISON μία μοναδική επενδυτική επιλογή ιδιαίτερα στο Energy Transition

Αναβάθμιση της τιμής στόχου και της αποτίμησης στα 45 ευρώ κάνει η Edison στη Mytilineos, προβλέποντας ότι το EBITDA για το 2023 θα είναι στο 1,026 δις. με καθαρά κέρδη 633 εκατ, κέρδη/μετοχή 4,59 ευρώ και μέρισμα 1,61 ευρώ/μετοχή.

Στα παρόντα επίπεδα, η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 7,5. Όπως αναφέρει, η δομή της εταιρείας πλέον αφορά δυο μαξιλάρια, την ενέργεια και τα μέταλλα. Η στρατηγική είναι εστιασμένη στη δημιουργία συνεργειών.

Για το 2024, προβλέπει EBITDA 1,117 δις., καθαρά κέρδη 669 εκατ., κέρδη/μετοχή 4,83 και μέρισμα 1,7 ευρώ.

Για το 2025, προβλέπει EBITDA 1,173 δις., καθαρά κέρδη 717 εκατ., κέρδη/μετοχή 5,18 και μέρισμα 1,82 ευρώ.

Η εκτίμηση της ανάλυσης είναι ότι οι ΑΠΕ θα αναλογούν στο 28% των EBITDA το 2024 και θα συμμετέχουν στο 25% της καθαρής κερδοφορίας με δείκτη CAGR της τάξης του 23%.
Με την προσέγγιση του DCF η εταιρία αξιοολογείται στα 45 ευρώ, ενώ οι ομοειδείς εταιρίες θα διαπραγματεύονταν στα 48 ευρώ που αντιστοιχεί σε ένα EV/EBITDA 7,6 για τον όμιλο.

Αυτό αναλύεται 9,1 για τις ΑΠΕ, 5,1 για τα μέταλα και 7,9 για τον κλάδο της ενέργειας.

Ο αναλυτής της EDISON, επιβεβαιώνει με τη σειρά του τη διοίκηση της MYTILINEOS, όσον αφορά στο προφίλ κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη που σε επίπεδο EBITDA, εκτιμά ότι θα βρεθεί λίγο πάνω από το €1 δισ. το 2023 και θα προσεγγίσει τα €1,2 δισ. το 2025, με οδηγό τις, στρατηγικής σημασίας, συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων που καταφέρνει σταθερά να αναπτύσσει η MYTILINEOS.

Για την EDISON, οδηγός για την κερδοφορία της MYTILINEOS, είναι πλέον η M Renewables (ΑΠΕ), ενώ από κοντά ακολουθούν το Utility (παραγωγή και προμήθεια ενέργειας) και τα Μέταλλα. H MYTILINEOS, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, καταφέρνει να παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (λίγο πάνω από το 1.5x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη) εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

Ως εκ τούτου, η MYTILINEOS αποτελεί για την EDISON μία μοναδική επενδυτική επιλογή ιδιαίτερα στο Energy Transition, καθώς, όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης