Η Siemens Gamesa προωθεί την παραγωγή υπεράκτιων αιολικών έργων σε υπάρχοντα εργοστάσια

Η Siemens Gamesa προωθεί την παραγωγή υπεράκτιων αιολικών έργων σε υπάρχοντα εργοστάσια

Οι προτεραιότητες της εταιρείας ΑΠΕ

Η Siemens Gamesa ενισχύει την παραγωγική ικανότητα σε υφιστάμενα εργοστάσια για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών και να εργαστεί μέσω των παραγγελιών που είναι σε εκκρεμότητα, καθώς η εταιρεία αναμένει να επιτύχει άνοδο μέχρι το οικονομικό έτος 2026, όπως υποστηρίζει το offshorewind.biz.

Την τρίτη Ημέρα Κεφαλαιαγοράς στο Αμβούργο της Γερμανίας, η Siemens Energy παρουσίασε μια στρατηγική προοπτική σε αναλυτές και επενδυτές.

 

Οι 3 προτεραιότητες της εταιρείας

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο σκιαγράφησε έναν σαφή δρόμο για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους βάσει 3 προτεραιοτήτων: Παροχή κερδοφόρας ανάπτυξης, διόρθωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της αιολικής ενέργειας και διατήρηση μιας σταθερής οικονομικής βάσης.

Σύμφωνα με τη Siemens Energy, η ενίσχυση της λειτουργικής αριστείας μέσω πρωτοβουλιών για συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, της εμπορικής επιλεκτικότητας και της εφαρμογής μέτρων εξοικονόμησης κόστους, θα αυξήσει την κερδοφορία.

Τώρα, η Siemens Gamesa (εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) αναμένει να επιτύχει άνοδο μέχρι το οικονομικό έτος 2026 ακολουθούμενη από κερδοφόρα ανάπτυξη.

«Η ανάκαμψη της Siemens Gamesa παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας και τώρα έχουμε καθορισμένη πορεία και σχέδιο δράσης για να φτάσουμε στο νεκρό σημείο για την αιολική επιχείρηση το οικονομικό έτος 2026 και να επιστρέψουμε στην κερδοφορία στη συνέχεια», δήλωσε ο Christian Bruch (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens).  

 

Αισιοδοξεί η Siemens Gamesa παρά τη ζημία του πρώτου 3μήνου του 2023

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Siemens Gamesa Renewable Energy παρουσίασε σημαντική καθαρή ζημία για το πρώτο τρίμηνο του 2023, κυρίως λόγω των ποσοστών αστοχίας συγκεκριμένων εξαρτημάτων, και το χρηματοοικονομικό της χρέος ανήλθε συνολικά σε 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ωστόσο, κοιτάζοντας μακροπρόθεσμα, η εταιρεία δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι βλέπει «φως στο τέλος του τούνελ», οδηγούμενο, μεταξύ άλλων, από την ενσωμάτωση στη Siemens Energy, καθώς και από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) στις ΗΠΑ. , και το REPowerEU της ΕΕ.

Έκτοτε, οι μέτοχοι μειοψηφίας της Siemens Gamesa ενέκριναν τον Ιούνιο μείωση κεφαλαίου για το υπόλοιπο 2,21% των μετοχών που δεν κατείχε η Siemens Energy στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη ενοποίηση και των δύο εταιρειών.


Ναυάγησαν…  τα σχέδιά της Siemens Gamesa για έργο ανεμογεννητριών στη Βιρτζίνια

Όταν πρόκειται για την υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, η Siemens Gamesa ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διέκοψε τα σχέδιά της για την κατασκευή και λειτουργία ενός υπεράκτιου εργοστασίου κατασκευής πτερυγίων ανεμογεννητριών στη Βιρτζίνια.

Η εγκατάσταση, η οποία κάλυπτε περισσότερα από 80 στρέμματα, αναμενόταν να υποστηρίξει περίπου 300 θέσεις εργασίας μόλις λειτουργήσει πλήρως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης