Ενέργεια

Η Πορτογαλία το 2023 εισάγει περισσότερο ρωσικό LNG (theportugalnews.com)

Η Πορτογαλία το 2023 εισάγει περισσότερο ρωσικό LNG (theportugalnews.com)

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το αέριο αντιπροσώπευε το 8,4% του συνόλου που παραλήφθηκε έναντι 7% της περσινής περιόδου

Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του Sines παρέλαβε 3 πλοία από τη Ρωσία μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, που αντιστοιχεί στο 8,4% του συνολικού φυσικού αερίου που παραλήφθηκε, έναντι 7% την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με το theportugalnews.com.

Σύμφωνα με το Δελτίο Χρήσης Υποδομών Φυσικού Αερίου για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους που δημοσιεύτηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΡΣΕ), έως τα τέλη Σεπτεμβρίου στον τερματικό σταθμό Sines LNG (κύρια υποδομή για την είσοδο φυσικού αερίου στο εθνικό σύστημα) το ρωσικό αέριο αντιπροσώπευε το 8,4% του συνόλου που παραλήφθηκε (αποτέλεσμα 3 δεξαμενόπλοιων μεθανίου που εκφόρτωσαν τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Αύγουστο).

Σε εκείνη την περίοδο, η Ρωσία κατέλαβε την 3η θέση στις χώρες προέλευσης του φυσικού αερίου που έλαβε στο Sines, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (44,4% του συνόλου) και τη Νιγηρία (44%), και μόλις μπροστά από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο (3,2%) .

Την ίδια περίοδο του 2022 (έτος κατά το οποίο η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και άρχισε να γίνεται στόχος κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση) η οποία υποσχέθηκε να μειώσει δραστικά τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Μόσχα, οι ρωσικές εισαγωγές αντιπροσώπευαν το 7% του συνόλου που εισέπραξε στο Sines. αποτέλεσμα τριών πλοίων που παραλήφθηκαν (Μάρτιος, Απρίλιος και Αύγουστος).

Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου πέρυσι, η Νιγηρία ήταν η κύρια χώρα προέλευσης με το 52% των συνολικών εισαγωγών, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (30%).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης