Ενέργεια

EBRD: Xρηματοδοτική «ένεση» 200 εκατ. ευρώ για τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ουκρανίας

EBRD: Xρηματοδοτική «ένεση» 200 εκατ. ευρώ για τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ουκρανίας
Ο Νορβηγός Υπουργός Εξωτερικών, Espen Barth Eide, επιβεβαίωσε ότι η συνεισφορά της χώρας στην Ουκρανία ανέρχεται συνολικά σε 54 εκατομμύρια ευρώ για τη διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα δανείσει 200 εκατομμύρια ευρώ στην κρατική ενεργειακή εταιρεία της Ουκρανίας Naftogaz  για τη δημιουργία στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η τελική συμφωνία υπογράφηκε στο Κίεβο, αφού είχε εγκριθεί αρχικά τον Ιούνιο κατά τη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Λονδίνο για την υποστήριξη της Ουκρανίας στη δεύτερη χειμερινή περίοδο θέρμανσης μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Μια δήλωση της EBRD αποκάλυψε ότι η υπογραφή ήταν μέρος των προσπαθειών της τράπεζας να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας.

Η στήριξη της EBRD

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, η EBRD αύξησε σημαντικά την υποστήριξή της προς την Ουκρανία, παρέχοντας σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάφορους τομείς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργειακής ασφάλειας.

Ο Νορβηγός Υπουργός Εξωτερικών, Espen Barth Eide, επιβεβαίωσε ότι η συνεισφορά της χώρας στην Ουκρανία ανέρχεται συνολικά σε 54 εκατομμύρια ευρώ για τη διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας και την κάλυψη των αναγκών για θέρμανση κατοικιών, επιχειρήσεων και δημόσιων ιδρυμάτων. Η Νορβηγία έχει χρηματοδοτήσει μέχρι στιγμής 300 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της ΕΤΑΑ για το συνολικό ενεργειακό τομέα από πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης