RWE: Στα 60 δισ. δολ. ως το 2030 ο στόχος για τις πράσινες δαπάνες

RWE: Στα 60 δισ. δολ. ως το 2030 ο στόχος για τις πράσινες δαπάνες
Η πράσινη χωρητικότητα αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν σε περισσότερα από 65 GW το 2030 από τα σημερινά 35 GW

Η κορυφαία εταιρεία κοινής ωφελείας της Γερμανίας RWE θα αυξήσει τις επενδύσεις σε τεχνολογίες πράσινης ενέργειας στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ (60 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα επτά χρόνια, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της, που αναμεταδίδει το Reuters.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, η RWE έχει λάβει πιο προσεκτική στάση στα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον απόηχο του πληθωρισμού και των ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν επηρεάσει τον κλάδο.

«Δεν κάνει στάσεις ο μετασχηματισμός»

Κανένα από τα υπεράκτια αιολικά έργα της RWE δεν αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Markus Krebber. «Χάρη στο σημαντικό οικονομικό μας περιθώριο, την ελκυστική γραμμή έργων μας και την εκτεταμένη τεχνογνωσία μας, είμαστε σε εξαιρετική θέση να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας, ακόμη και στο τρέχον δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο νεότερος στόχος καθαρών επενδύσεων σε μετρητά της RWE ισοδυναμεί με ετήσιο μέσο όρο δαπανών 7,9 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπαταριών, ευέλικτης παραγωγής και υδρογόνου, από 6,7 δισεκατομμύρια μέσο όρο για την περίοδο 2021-2023.

Η πράσινη χωρητικότητα αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν σε περισσότερα από 65 GW το 2030 από 35 GW που είναι τώρα, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσον αφορά την τεχνολογία, περισσότερα από τα μισά θα κατευθύνονται στη χερσαία και υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Τέλος, τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη (EBITDA) αναμένεται να αυξηθούν σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2030, αύξηση έως και 27% από την πρόβλεψη του ομίλου για το 2023 για συγκρίσιμα 6,4 έως 7,0 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αφαιρεί τις συνεισφορές από τον άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης