Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Η κακοκαιρία επηρεάζει τις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας

Bloomberg: Η κακοκαιρία επηρεάζει τις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας

2 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα λόγω των διακοπών στις φορτώσεις του καυσίμου σε Ρωσία και Ουκρανία

Οι εξαγωγές πετρελαίου από τα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα επηρεάστηκαν και την Τετάρτη 29/11/2023, καθώς η ναυτιλία συνεχίζει να είναι περιορισμένη λόγω της καταιγίδας και εν γένει των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Η κακοκαιρία στη Μαύρη Θάλασσα και οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός, ανακοίνωσε την ίδια ημέρα το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας.

Η καταιγίδα έχει διαταράξει έως και 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) εξαγωγών πετρελαίου από το Καζακστάν και τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία κρατικών αξιωματούχων και λιμενικών που επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι φορτώσεις αργού πετρελαίου σε βασικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία και την Ουκρανία συνέχισαν να διακόπτονται εν μέσω μιας μαινόμενης καταιγίδας, γεγονός που έχει αφήσει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα.

Η περιφερειακή καταιγίδα έχει επηρεάσει τον τερματικό σταθμό πετρελαίου του Caspian Pipeline Consortium (CPC) στο ρωσικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και έχει επίσης σταματήσει τις φορτώσεις στις εγκαταστάσεις του Novorossiysk. Σύμφωνα με το CPC, κύματα ύψους έως και 8 μέτρων λυμαίνονταν την περιοχή το πρωί της Δευτέρας.

 

Διακοπή άντλησης πετρελαίου από το Νοβοροσίσκ μέχρι νεωτέρας

Η κοινοπραξία δήλωσε τη Δευτέρα 27/11/2023 ότι η άντληση πετρελαίου από τον θαλάσσιο τερματικό σταθμό στο Νοβοροσίσκ ανεστάλη μέχρι νεωτέρας, λόγω «εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Οι δεξαμενές της CPC στο λιμάνι είναι σχεδόν γεμάτες, επομένως το αργό πετρέλαιο γίνεται δεκτό από τους φορτωτές με χαμηλότερους ρυθμούς ροής, δήλωσε η κοινοπραξία.

Ο τερματικός σταθμός πετρελαίου CPC έχει αναγκάσει τη μείωση της παραγωγής του στο Καζακστάν που τροφοδοτεί αυτόν τον τερματικό σταθμό ο οποίος είναι σχεδόν πλήρης σε χωρητικότητα.

Ως συνέπεια, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η παραγωγή πετρελαίου του Καζακστάν μειώθηκε κατά 15% κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σύμφωνα με το Bloomberg.


Ανάκαμψη αποστολών αργού πετρελαίου από τη Ρωσία έως τις 26 Νοεμβρίου

Πριν από τις προειδοποιήσεις καιρού αυτής της εβδομάδας και τις περιορισμένες αποστολές στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, οι εβδομαδιαίες αποστολές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία ανέκαμψαν την εβδομάδα έως τις 26 Νοεμβρίου, αυξάνοντας κατά περίπου 370.000 bpd από την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ αυτήν την εβδομάδα, την παρακολούθηση δεξαμενόπλοιων στοιχεία που παρακολουθεί το Bloomberg έδειξαν την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης