Ενέργεια

Citi: Στις παγκόσμιες επιλογές του Mulled Mine η Mytilineos με buy στα 46 ευρώ

Citi: Στις παγκόσμιες επιλογές του Mulled Mine η Mytilineos με buy στα 46 ευρώ
Ο αναλυτής της CITI αναμένει να συνεχιστεί το ράλι της μετοχής της MYTILINEOS

Τιμή στόχο στα 46 ευρώ θέτει για την μετοχή της Mytilineos η Citi, με σύσταση buy.

Στη νέα έκθεση της CITI σχετικά με το outlook για Mining Companies, διατηρείται η σύσταση BUY για τη MYTILINEOS ανεβάζοντας την Τιμή Στόχο στα €46,0.

Αναφέρει χαρακτηρσιτικά ότι η Mytilineos είναι ιδανικά τοποθετημένη στον κλάδο του αλουμινίου για να αξιοποιήσει την πορεία ανόδου του μετάλου και της αλουμίνας.
Η μονάδα του Αλουμινίου είναι η τελευταία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα στην Ευρώπη.
Η Protergia αναμένεται επίσης να ενισχυθεί από την αυξανόμενη ζήτηση που θα παρουσιάσει η οικονομία, όπως επίσης και οι θερμικές μονάδες, που θα έχουν χαμηλότερου κόστους φυσικό αέριο.
Η απελευθέρωση της αγοράς ανοίγει ευκαιρίες στο retail καθώς είναι ο ισχυροτερος ιδιωτικός όμιλος ενέργειας.

Ελκυστική αναπτυξιακή προοπτική με στόχο 1,6 GW ΑΠΕ στην Ελλάδα και μεγάλη ανάπτυξη του pipeline στο εξωτερικό


Τα 46 ευρώ προκύπτουν από τον μέσο όρο του DCF (Discounted Cash Flows)  βασισμένα στο  SOTP ( άθροισμα μερών) ,  Net Present Value και EV/EBITDA.
Το NPV εξασφαλίζει μια οπτική για την προοπτική ανάπτυξης και τις αποδόσεις μετά από εξομάλυνση. Χρησιμοποιείται WACC 10% και στην συνέχεια μειώνεται το EV με βάση το καθαρό χρέος
στο τέλος του 2022 και τα δικαιώματα μειοψηφίας. Χρησιμοποιείται ένας πολλαπλσιαστής  7 στο EBITDA για την περίοδο 2023 -2024 με δεδομένη και την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ, που ισχύει για τις ομοειδείς εταιρίες στην Ευρώπη. Αυτό συνάδει με την προοπτική της ισχυρής κερδοφορίας που διαθέτει η ανάλυση του οίκου.

Ο αναλυτής της CITI αναμένει να συνεχιστεί το ράλι της μετοχής της MYTILINEOS, τόσο λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κερδοφορίας, το 2023, πάνω από το €1δις., η οποία εκτιμά ότι θα ενισχύεται σταθερά τα επόμενα έτη, όσο και από την ποιότητα των κερδών αυτών, τα οποία κατά 75% προέρχονται από το κομμάτι της Ενέργειας της MYTILINEOS, με τα ΑΠΕ να συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής.

H Μytilineos περιλαμβάνεται στις επιλογές της Citi του ευρύτερου κλάδου των minnings με κολοσσούς όπως η Glencore, η Rio Tinto, η BHP Group και η Anglo American και αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον Όμιλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης