Ενέργεια

ΤΑΪΠΕΔ: Το Δημόσιο διατηρεί την καταστατική μειοψηφία στην ΗΕ και θα διορίζει 3 μέλη στο Δ.Σ

ΤΑΪΠΕΔ: Το Δημόσιο διατηρεί την καταστατική μειοψηφία στην ΗΕ και θα διορίζει 3 μέλη στο Δ.Σ
Απάντηση στα περί απώλειας των δικαιωμάτων καταστατικής μειοψηφίας του Δημοσίου
Σε δημοσιεύματα στον Τύπο περί δήθεν απώλειας των δικαιωμάτων καταστατικής μειοψηφίας του Δημοσίου μετά τη συναλλαγή για την ιδιωτική τοποθέτηση 33.619.870 υφιστάμενων κοινών μετοχών της Helleniq Energy Holdings Α.Ε. απαντά τo ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 31,2% (95.301.987 μετοχές σε σύνολο 305.635.185).
Η συνολική έμμεση συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της HELLENiQ ENERGY δια του ΤΑΙΠΕΔ και άλλων νομικών προσώπων/φορέων του Δημοσίου, εξακολουθεί να υπερβαίνει το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας και διατηρεί τα σχετικά δικαιώματα.

Σε συνέχεια αιτήματος που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Δεκεμβρίου 2023 με θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας προκειμένου να διασφαλιστεί η αναλογική εκπροσώπηση του Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με τη δυνατότητα διορισμού 3 μελών, σε περίπτωση που το ποσοστό που κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, στο μετοχικό της κεφάλαιο, είναι μεταξύ 25% και 35%.
Μετά την τροποποίηση του Καταστατικού, 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα διορίζονται απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, και δεν θα εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης