Alumil: Τελειώνουν οι servicers - Επενδύσεις 54 εκατ. ευρώ την επόμενη 4ετία

Alumil: Τελειώνουν οι servicers - Επενδύσεις 54 εκατ. ευρώ την επόμενη 4ετία
Μέχρι τέλος του χρόνου η εταιρεία θα καταφέρει να πάρει το σύνολο των δανείων της από τους servicers

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να μεταβιβαστούν από τη Cepal τα δάνεια της Αλουμύλ σε κάποια τράπεζα, είπε χθες ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Μυλωνάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι μετά την καταβολή 10 εκ. ευρώ που θα γίνει σήμερα, συνολικά στο δανεισμό της, τα δάνεια της Αλουμύλ στην Cepal θα μειωθούν κάτω από τα 40 εκ. ευρώ και όπως είπε μέχρι τέλος του χρόνου η εταιρεία θα καταφέρει να πάρει το σύνολο των δανείων της από τους servicers. Σημειώνεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου η Παγκρήτια Τράπεζα είχε αγοράσει τα δάνεια 40 εκ. ευρώ που κατείχε η Do Value.

Ήδη εξάλλου σημείωσε ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την άδεια ώστε  να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και από άλλη τράπεζα ή και να αιτηθεί χρηματοδότητη από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η εταιρεία προγραμματίζει μια σειρά επενδύσεων για την τεχνολογική της αναβάθμιση, για συστήματα ρομποτικής  και software επενδύσεις που είναι κατάλληλες για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Γιατί ήταν πτωτικό το 2023

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το 2023 προβλέπει τζίρο στα 398 εκ. ευρώ και κέρδη EBITDA 37 εκ. ευρώ μειωμένα από το 2022 κατά το οποίο ο τζίρος της εταιρείας ήταν 402 εκ. ευρώ και τα κέρδη 56,5 εκ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της εταιρείας η μείωση στα αποτελέσματα φέτος, οφείλεται στη σημαντική απομείωση που είχαν τα αποθέματα της εταιρείας, λόγω της μεγάλης πτώσης στις τιμές των μετάλλων. Ωστόσο εξήγησε ότι το 2024 αναμένεται σταθερότητα στις τιμές και επομένως καλύτερη πορεία για τις επιδόσεις της. 

Σημειώνεται ότι η Alumil, είναι εξαγωγική εταιρεία και το 76% των εσόδων της προέρχονται από τις αγορές του εξωτερικού, ενώ διαθέτει 3.200 εργαζόμενους και 10.000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Η Alumil έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, σε όλες τις ηπείρους, με 32 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο και 12 εργοστάσια σε 6 χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

Διαθέτει ιδιωτικά καταστήματα πωλήσεων και διανομής: Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Κροατία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κύπρος, Τουρκία, Αίγυπτος, Αυστραλία, Ινδία και ισχυρές ομάδες μηχανικών σε Ελλάδα, Η.Π.Α., Ρουμανία, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία.

Κατά 30% μειωμένη η  ζήτηση στο βιομηχανικό προφίλ στην Ευρώπη

Σχετικά με την πορεία της ζήτησης στις διεθνείς αγορές ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι η ζήτηση στη Δυτική Ευρώπη είναι μειωμένη κατά 30% στο βιομηχανικό προφίλ και κατά 25% στον κατασκευαστικό τομέα. Ωστόσο, καθώς η δραστηριότητα της Αλουμύλ, εκτείενται σε όλον τον κόσμο, δεν επηρεάζεται καθώς κινείται ανοδικά η αγορά των ΗΠΑ, της Ασίας -Ινδίας και της Μέσης Ανατολής.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο Ντουμπάι και τη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη  λόγω της αναταραχής, από την οποία μπορεί να επωφεληθεί η εταιρεία καθώς είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε αυτή την αγορά όπου δραστηριοποιείται πάνω από 14 χρόνια.

 Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ALUMIL είναι η καθετοποίηση και η ευελιξία της που την κάνουν μοναδική στη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις πιο σύνθετες απαιτήσεις και τις πιο υψηλές προδιαγραφές, στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. 

Καταφέρνει να διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο διεθνώς στην ανάπτυξη και παραγωγή ενεργειακών συστημάτων αλουμινίου για αειφόρα κτίρια και δίνει έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη με στόχο την καινοτομία και τη βιωσιμότητα αναπτύσσοντας κυκλικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, που αναβαθμίζουν αισθητά τις επιδόσεις των κτιρίων. 

Επενδύσεις

Η εταιρεία επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια,  και συνεχίζει να αναπτύσσει νέα προϊόντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Επενδύει σε συνεργασίες με κορυφαία εγχώρια και ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη καινοτομιών, αλλά και για τη διαρκή ενίσχυση του τμήματος με τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης.

Είναι η πρώτη εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα που έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® Silver. Για τρίτη συνεχή χρονιά, βρισκεται ανάμεσα στις 35 εταιρείες με τη διάκριση The Most Sustainable Companies in Greece 2023.

Πρωτοστατεί στην ανακύκλωση αλουμινίου, διαθέτει ιδιόκτητο χυτήριο και έχει πραγματοποιήσει επένδυση 4.6 εκ. ευρώ σε μονάδα ανακύκλωσης scrap αλουμινίου.

Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προγραμματίζει επενδύσεις για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην παραγωγική διαδικασία, για να δημιουργήσει Ρομποτικές αποθήκες και αυτοματοποιημένη διαχείριση των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγικότητάς της σχεδιάζει την εγκατάσταση νέας πρέσας στο Κιλκίς, νέες γραμμές συρραφής θερμομονωτικών προφίλ σε Κιλκίς, Ξάνθη & Κωνσταντινούπολη, ρομποτική αποθήκη εξαρτημάτων, επενδύσεις που αφορούν σε μονάδες CNC, ενώ προβλέπονται νέες επενδύσεις στη συσκευασία προφίλ, καθώς και σε νέα συστήματα βαφής και κάθετης γραμμής βαφής σε Κιλκίς και Σερβία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης