Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές LNG της Κίνας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο

Κίνα: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές LNG της Κίνας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο
Η Ιαπωνία ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο το 2022, ξεπερνώντας την Κίνα

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Κίνας αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που αναμεταδίδει το lngprime.

Τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων δείχνουν ότι η χώρα έλαβε περίπου 6,80 εκατομμύρια τόνους τον Νοέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο μηνιαίο ποσοστό των κινεζικών εισαγωγών LNG τη φετινή χρονιά.

Οι εισαγωγές LNG τον Νοέμβριο επίσης αυξήθηκαν σε σύγκριση με 5,17 εκατομμύρια τόνους τον Οκτώβριο, που επίσης σημείωσε άνοδο από έτος σε έτος. Οι εισαγωγές της χώρας μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο μετά από άνοδο για επτά συνεχόμενους μήνες.

Η Κίνα εισήγαγε 62,99 εκατομμύρια τόνους LNG την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, αυξημένα κατά 10,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δείχνουν τα στοιχεία.Ωστόσο, οι κινεζικές εισαγωγές LNG μειώθηκαν πέρυσι λόγω των πολύ υψηλών τιμών LNG και των περιορισμών λόγω Covid, που επηρέασαν την οικονομική δραστηριότητα.


Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο

Η Ιαπωνία ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο το 2022, ξεπερνώντας την Κίνα, αλλά και οι δύο χώρες κατέλαβαν λιγότερους όγκους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η Κίνα έχει ξεπεράσει την Ιαπωνία φέτος.


Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, η Ιαπωνία εισήγαγε περίπου 54,3 εκατομμύρια τόνους, μειωμένα κατά περίπου 1,9 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με τους 56,2 εκατομμύρια τόνους της Κίνας. Η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία της για τις εισαγωγές LNG τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης