Τελευταία Νέα

Έργα αποθήκευσης μπαταριών της Octopus με την Nexta Capital στην Ιταλία

Έργα αποθήκευσης μπαταριών της Octopus με την Nexta Capital στην Ιταλία

Επένδυση 1 δισ. ευρώ για την τροφοδότηση έως και 1 εκατ. σπιτιών ημερησίως

Ο βραχίονας παραγωγής της Octopus Energy ξεκίνησε μια κοινοπραξία (JV) με την Nexta Capital Partners στην αγορά αποθήκευσης μπαταριών της Ιταλίας.

Ειδικότερα η JV με την Nexta που εδρεύει στο Μιλάνο, θα αναπτύξει έως και 1,5 GW εμπορικής κλίμακας συστημάτων τέτοιου είδους σε διάφορα έργα στο νότιο τμήμα της χώρας.

Μόλις τεθούν σε λειτουργία, τα έργα εκτιμάται ότι μπορούν να αποθηκεύσουν και να απελευθερώσουν ξανά στο δίκτυο αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν έως και 1 εκατομμύριο σπίτια την ημέρα.

Οι εταίροι διερευνούν επίσης τη βελτιστοποίηση των στοιχείων της μπαταρίας μέσω της πλατφόρμας ευελιξίας της Octopus (Kraken) η οποία διαχειρίζεται επί του παρόντος 6 GW πράσινης ενέργειας.

Ο Βρετανικός όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην Ιταλία έως το 2030, καθώς κλιμακώνει γρήγορα τη δραστηριότητά της για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια της χώρας.

Η Ιταλία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη και πρόσφατα εισήγαγε μηχανισμούς για τη στήριξη αυτού του εκκολαπτόμενου τομέα.


Προέλευση χρημάτων και στόχος της συνεργασίας

Για να επιτύχει τους στόχους της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, καθόρισε την ανάγκη κατασκευής 9 GW νέας αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα δικτύου και αύξησε τους στόχους της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο το 65% της ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινη ενέργεια έως το 2030.

Αυτή η τελευταία επένδυση έγινε από το Octopus Energy Development Partnership (OEDP), ένα ταμείο που διαχειρίζεται η Octopus Energy Generation το οποίο υποστηρίζει τους κατασκευαστές που δημιουργούν νέα πράσινη ενέργεια στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για τους καταναλωτές στο μέλλον.

Η συμφωνία βασίζεται στην υπάρχουσα συνεργασία της OEDP με την Nexta για την ανάπτυξη αιολικών και ηλιακών πάρκων στην Ιταλία.

Η Zoisa North-Bond (Διευθύνων Σύμβουλος της Octopus Energy Generation), δήλωσε: «Επιβαρύνουμε τη δραστηριότητά μας στην αγορά πράσινης ενέργειας της Ιταλίας, καθώς προσπαθούμε να απελευθερώσουμε περισσότερες επενδύσεις στη χώρα.

Η Ιταλία είναι μια απίστευτα ενδιαφέρουσα και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υπάρχει σημαντικό αναξιοποίητο δυναμικό στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης