Ενέργεια

Uniper: Ο ετήσιος απολογισμός του γερμανικού FSRU στο Wilhelmshaven - «Καλύτερο το 2024»

Uniper: Ο ετήσιος απολογισμός του γερμανικού FSRU στο Wilhelmshaven - «Καλύτερο το 2024»
Το 6% της γερμανικής κατανάλωσης φυσικού αερίου το 2023 θα μπορούσε έτσι να καλυφθεί από το υγροποιημένο φυσικό αέριο που εισάγεται σε αυτήν την τοποθεσία

Στα 42 είναι ο συνολικός αριθμός φορτίων LNG που έχει λάβει το γερμανικό FSRU στο λιμάνι της Βόρειας Θάλασσας Wilhelmshaven, συμπληρώνοντας έναν χρόνο λειτουργίας, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία ενέργειας Uniper.

Η σύμβαση που ανατέθηκε στη Uniper από τη γερμανική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2022, επιτρέποντας την εισαγωγή LNG μέσω του τερματικού σταθμού στο Wilhelmshaven, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ με περίοδο κατασκευής εννέα μηνών, ανέφερε η Uniper σε δήλωσή της.

«Από τη λειτουργία του στις 21 Δεκεμβρίου 2022, το τερματικό λειτουργεί σχεδόν χωρίς διακοπή. 42 φορτία LNG έχουν μέχρι στιγμής παραδώσει περίπου 7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG μέσω του FSRU Hoegh Esperanza» αναφέρει.

Στη συνέχεια, η ποσότητα αυτή LNG ισούται με 4 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και τροφοδοτείται στο γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου. Σύμφωνα μάλιστα με τη Uniper, το 6% της γερμανικής κατανάλωσης φυσικού αερίου το 2023 θα μπορούσε έτσι να καλυφθεί από το υγροποιημένο φυσικό αέριο που εισάγεται σε αυτήν την τοποθεσία. «Είναι ήδη βέβαιο ότι οι δυνατότητες του FSRU θα αξιοποιηθούν πλήρως και για το 2024».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης