Orsted: «Τρέχει» το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο των 2,9 GW

Orsted: «Τρέχει» το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο των 2,9 GW
Το έργο των 2,9 GW θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Βρετανίας

Η Orsted δήλωσε σήμερα ότι έλαβε τελική επενδυτική απόφαση (FID) για το τεράστιο αιολικό πάρκο Hornsea 3 στα ανοικτά των ακτών της Βρετανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, το οποίο θα έχει ικανότητα να τροφοδοτεί περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να κοστίσει περίπου 8 δισεκατομμύρια λίρες (10,1 δισ. δολάρια), προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2027.

Το έργο των 2,9 GW θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Βρετανίας και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές προκειμένου να πιάσει τους στόχους για το κλίμα.

Tέλος, οι κυβερνήσεις έχουν δείξει μεγαλύτερη προθυμία τους τελευταίους μήνες να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που θα τις βοηθήσει να μειώσουν τις εκπομπές και να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους. Ωστόσο, η Orsted, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο, ακύρωσε τον περασμένο μήνα την ανάπτυξη δύο υπεράκτιων αιολικών έργων στις ΗΠΑ και είπε ότι οι σχετικές απομειώσεις ξεπέρασαν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης