Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ  

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ   

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μειώθηκε κατά τρεις σε 620 την εβδομάδα έως τις 21 Δεκεμβρίου 

 

 Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες αυτή την εβδομάδα μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τα μέσα Νοεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes στην έκθεσή της την Πέμπτη.

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά τρεις σε 620 την εβδομάδα έως τις 21 Δεκεμβρίου, το χαμηλότερο  επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου.

 Η Baker Hughes είπε ότι οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά τρεις στις 498 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά μία στις 120, το υψηλότερο από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 Η Baker Hughes δημοσίευσε την έκθεση μία ημέρα νωρίτερα από το συνηθισμένο πρόγραμμα της Παρασκευής λόγω του  Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων.

Τι  έδειξαν τα στοιχεία

 Ο πάροχος δεδομένων Enverus, ο οποίος δημοσιεύει τα δικά του δεδομένα καταμέτρησης εξέδρας, είπε ότι οι drillers πρόσθεσαν μια εξέδρα την εβδομάδα που έληξε στις 20 Δεκεμβρίου, αυξάνοντας το σύνολο σε 676. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός παρέμεινε μειωμένος κατά περίπου 3% τον τελευταίο μήνα και μειωμένος κατά περίπου 22 %  σε ετήσια βάση.

 Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 7% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 42% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

 Παρά τις χαμηλότερες τιμές και τις λιγότερες εξέδρες σε λειτουργία, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ βρισκόταν σε καλό δρόμο για να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2023 και το 2024, καθώς οι εταιρείες ολοκληρώνουν τις εργασίες σε γεωτρήσεις.

Ο συνολικός αριθμός των γεωτρήσεων που έχουν διανοιχτεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί (DUC) μειώθηκε σε ιστορικό χαμηλό των 4.415 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με ομοσπονδιακά ενεργειακά στοιχεία που χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο του 2013.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης