Ενέργεια

EIA: Μικρή μείωση στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο

EIA: Μικρή μείωση στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο -Μόλις 4.000 βαρέλια ημερησίως (bpd)

 

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ μειώθηκε ελαφρά τον Οκτώβριο στα 13,248 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA).

Οι αναλυτές περίμεναν επιβράδυνση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ αφού σημείωσε μηνιαία ρεκόρ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η πτώση της παραγωγής των ΗΠΑ θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων ανησυχιών για υπερπροσφορά που επηρέασαν τις τιμές του αργού τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, το μικρό μέγεθος αυτής της μείωσης -μόλις 4.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) - πιθανότατα δείχνει ότι η παραγωγή των ΗΠΑ μπορεί να έχει ακόμα περιθώριο ανάπτυξης.

Η Βόρεια Ντακότα, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική πολιτεία των ΗΠΑ, είδε την παραγωγή αργού πετρελαίου να μειώνεται κατά 2,4% στα 1,27 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο, την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο.

Η παραγωγή από την περιοχή του Ομοσπονδιακού Υπεράκτιου Κόλπου του Μεξικού μειώθηκε κατά 2% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ. Ωστόσο, οι περισσότεροι άλλοι μεγάλοι κόμβοι παραγωγής είδαν την παραγωγή να βελτιώνεται.

Η κορυφαία πετρελαιοπαραγωγική πολιτεία του Τέξας σημείωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,4% σε υψηλό ρεκόρ 5,61 εκατομμυρίων bpd τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την EIA. Η παραγωγή στο γειτονικό Νέο Μεξικό αυξήθηκε κατά 0,8% τον Οκτώβριο στα 1,84 εκατομμύρια bpd.

Η EIA αναθεώρησε την Τρίτη τις εκτιμήσεις της για τη συνολική παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σε 13,252 εκατομμύρια bpd από 13,236 εκατομμύρια bpd που αναφέρθηκαν τον περασμένο μήνα.

Η ακαθάριστη παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 πολιτείες των ΗΠΑ παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη στα 116,63 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το υψηλό ρεκόρ των 116,71 bcfd τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση παραγωγής της EIA.

Στις κορυφαίες πολιτείες παραγωγής φυσικού αερίου, σημείωσε νέο ρεκόρ για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στο Τέξας τον Οκτώβριο, σημειώνοντας άνοδο 0,1% στα 34,67 bcfd. Στην Πενσυλβάνια, η παραγωγή αυξήθηκε 0,6% στα 20,68 bcfd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης