Η Thrive λειτουργεί το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Renews.biz)

Η Thrive λειτουργεί το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Renews.biz)

Έχει ισχύ 20 MW και φιλοδοξία της εταιρείας είναι να διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα σε πάνω από 180 MW την επόμενη 5ετία

Η Thrive Renewables (εταιρεία επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με αποστολή να τροφοδοτήσει τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον) έθεσε σε λειτουργία το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης μπαταριών της μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Renews.biz.

Το συγκεκριμένο έργο έχει έδρα το Μπρίστολ, ισχύ 20 MW και τη δυνατότητα αποθήκευσης και παροχής 1,5 ώρας ή 30 MWh ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας στην παροχή της ευελιξίας και των υπηρεσιών εξισορρόπησης που απαιτούνται για τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στο καθαρό μηδέν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τη φιλοδοξία της να διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα σε πάνω από 180 MW μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Έτσι, η Thrive θα παραδώσει τον ήδη πολυσύχναστο αγωγό της ο οποίος περιλαμβάνει χρηματοδότηση 192 MW νέων ηλιακών φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης μπαταριών μέσω της επένδυσής της ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών σε ένα αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Matthew Clayton (Διευθύνων Σύμβουλος της Thrive Renewables), δήλωσε: «Η αποθήκευση μπαταριών είναι μια κρίσιμη τεχνολογία για την ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου, επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ότι αυτό το έργο των 20 MW είναι πλέον λειτουργικό, βοηθώντας στην αποθήκευση καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας όταν είναι άφθονη και καθιστώντας τη διαθέσιμη. όταν η ζήτηση κορυφώνεται.

Συμπληρώνοντας το υπάρχον χαρτοφυλάκιο έργων αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, η αποθήκευση μπαταριών αποτελεί επίσης βασικό μέρος της στρατηγικής διαφοροποίησης μας διασφαλίζοντας ότι επωφελούμαστε από μια σειρά πηγών ενέργειας».


Η πρωτοπορία της Thrive στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τον Μάρτιο του 2023, η Thrive έγινε ο πρώτος εμπορικός ιδιοκτήτης μπαταριών που προσέφερε κοινή ιδιοκτησία στην τοπική κοινότητα, προσφέροντας στην Bristol Energy Cooperative την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κοινή επένδυση έως και 20%.

Βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ευρύτερα προσβάσιμα, η συμφωνία επιτρέπει σε άλλους τοπικούς λόγους να επωφεληθούν από ένα μερίδιο των εσόδων που παράγονται, πρόσθεσε.

Συγκεντρώνοντας μια σειρά από επιχειρήσεις με έδρα το Μπρίστολ, η Thrive απέκτησε το έργο από τον κατασκευαστή Aura Power και διόρισε τη συμβουλευτική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Everoze ως τεχνικό σύμβουλο.

Η Trina Storage προμήθευσε το σύστημα μπαταριών, η Flexitricity θα λειτουργεί ως συσσωρευτής και ο χώρος θα λειτουργεί από ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης