Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Κλείνουμε κάθε δυνατότητα παρανομίας στη δόμηση

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Κλείνουμε κάθε δυνατότητα παρανομίας στη δόμηση
Για το πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια

Αύριο θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο κεντρικό θέμα είναι το πολεοδομικό πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

Ξεκινώντας την εισαγωγική τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» είπε ότι όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα καθοριστούν οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης εντός και εκτός σχεδίου, θα καθοριστούν οι προστατευομενες ζώνες και θα οριοθετηθούν οι οικισμοί με συντελεστή δόμησης σε 800 Δημοτικές Ενότητες.

Επίσης, είπε ότι με το πρόγραμμα ανοίγει η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό των δημοτικών δρόμων, ενώ θα υπάρξουν προβλέψεις και για την αυθαίρετη δόμηση.

Ειδικά, δε, για τις νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της παράνομης δόμησης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το οριστικό άνοιγμα στη νομιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από το κλείσιμο κάθε δυνατότητας στην παρανομία. Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι με τη χρήση της τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο όποιο αυθαίρετο χτίζεται στην επικράτεια.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης