Απαραίτητες οι ΜΜΕ για την ενεργειακή μετάβαση (CleanTechnica)

Απαραίτητες οι ΜΜΕ για την ενεργειακή μετάβαση (CleanTechnica)

Οι συγκεντρωτικές PPA δημιουργούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις

Οι μεσαίου μεγέθους εταιρείες είναι η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αντιπροσωπεύουν το 90% των επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Επομένως χωρίς αυτές τις εταιρείες η ενεργειακή μετάβαση δεν θα συμβεί.

Οι ΜΜΕ έχουν μεγάλα περιθώρια για να προμηθευτούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Άλλωστε οι απαιτήσεις όγκου τους είναι μικρές.

Για πολλούς, η συνεργασία σε μια κοινοπραξία αγοράς ενέργειας για τη μεγιστοποίηση της διαπραγματευτικής μόχλευσης είναι η λύση όπως υποστηρίζει το CleanTechnica.

 

Τα πρακτικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι μεσαίες εταιρείες

Η συγκέντρωση ενέργειας συμβαίνει όταν μια ομάδα επιχειρήσεων συγκεντρώνεται για να αγοράσει ενέργεια. Η προμήθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός μόνο καασκευαστή ή σε πολλά έργα.

Οι συγκεντρωτικές PPA (συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας) απολαμβάνουν τα οφέλη από την αγορά σε κλίμακα και καθιστούν δυνατές τις μεγάλες αγορές καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας υπό την ηγεσία του ομίλου.

Η αγορά ως κοινοπραξία σημαίνει ότι οι ΜΜΕ μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της διαπραγμάτευσης, του κόστους και της τιμής που συνοδεύουν μια μεγάλη αγορά χύδην.

 

Οι λύσεις που παρέχουν οι συγκεντρωτικές PPA

Οι συγκεντρωτικές PPA καθιστούν πιο εφικτές τις προμήθειες με άλλους αγοραστές. Λειτουργούν για μεσαίου μεγέθους οργανισμούς ή μεγαλύτερες εταιρείες που επιθυμούν να αγοράσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε μικρότερη κλίμακα.

Μειώνει την πολυπλοκότητα και επεκτείνει τη βάση των πιθανών πελατών για έργα μικρότερης κλίμακας.

Μαζί με την επέκταση της πρόσβασης σε καθαρές πηγές παραγωγής, η συγκέντρωση προσφέρει επίσης ένα ουσιαστικό επιχειρηματικό όφελος που είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώνεται κάθε χρόνο, αλλά οι ΜΜΕ δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές.

Ωστόσο, όταν πολλές εταιρείες μεσαίου μεγέθους συνεργάζονται για να αγοράσουν σε μεγαλύτερο όγκο, μπορούν να εξασφαλίσουν πιο σημαντικές εκπτώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης