Ενέργεια

T. Ribera: H Ισπανία σχεδιάζει να αυξήσει τα επενδυτικά όρια για τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας  

T. Ribera: H Ισπανία σχεδιάζει να αυξήσει τα επενδυτικά όρια για τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας   

 Η ισπανική κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τα όρια για τις επενδύσεις που οι ενεργειακές εταιρείες μπορούν να διοχετεύσουν στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Ενέργειας Teresa Ribera, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με τις διαλείπουσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, η ενίσχυση του δικτύου έχει γίνει βασικό βήμα για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων πράσινης ενέργειας της Ισπανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισπανικούς κανόνες, το χρηματικό ποσό που μπορούν να διαθέσουν οι εταιρείες ενέργειας στα δίκτυα περιορίζεται σε ένα μικρό ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, καθώς οι καταναλωτές τελικά επωμίζονται το κόστος με τους λογαριασμούς τους.Για τα δίκτυα διανομής, για παράδειγμα, το όριο είναι 0,13% του ΑΕΠ.

«Σήμερα η νομοθεσία προβλέπει όριο στις επενδύσεις σε νέα δίκτυα για να διασφαλιστεί ότι είναι βιώσιμες από την άποψη του ΑΕΠ», είπε  η Teresa Ribera σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα Ισπανών Επενδυτών στη Μαδρίτη.«Πιστεύουμε ότι αυτό το όριο μπορεί πιθανώς να αυξηθεί κάπως», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης