Η ισραηλινή startup λανσάρει πάνελ διπλής όψης 530 W (pv-magazine)

Η ισραηλινή startup λανσάρει πάνελ διπλής όψης 530 W (pv-magazine)

Έχουν θερμική χωρητικότητα 1.280 Wh και μπορούν να πετύχουν συνολική διπλή ηλεκτρική απόδοση 26%

Η ισραηλινή startup Solar Greener έχει αναπτύξει ένα νέο υβριδικό φωτοβολταϊκό-θερμικό πάνελ (PVT) διπλής όψης με μέγιστη ηλεκτρική ισχύ 530 W και θερμική χωρητικότητα 1.280 Wh.

Η φωτοβολταϊκή μονάδα βασίζεται σε 144 μονοκρυσταλλικές κυψέλες PERC και έχει απόδοση μετατροπής ισχύος 20,7%.

Ο συντελεστής θερμοκρασίας του είναι -0,35% ανά βαθμό Κελσίου.

Το πάνελ PVT έχει διαστάσεις 2.094 mm x 1.038 mm x 3,5 mm και ζυγίζει 43 kg. Χρησιμοποιεί μια αντλία νερού για την ομοιόμορφη κυκλοφορία του νερού πίσω από τη μονάδα. Αυτό μειώνει τη θερμοκρασία του πίνακα, με την περίσσεια θερμότητας να μετακινείται σε έναν εναλλάκτη θερμότητας. Ο τελευταίος στη συνέχεια συνδέεται με ένα λέβητα, παράγοντας ζεστό νερό.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα πάνελ έχουν συνολική διπλή ηλεκτρική απόδοση 26%, λόγω ψύξης της μονάδας και θερμική απόδοση 55%.

Η συνιστώμενη λιανική τιμή της μονάδας είναι €400 (437,60$).

«Εγκαθιστούμε το σύστημα σε ένα οικοτροφείο στο Ισραήλ. Εγκαθιστούμε 60 πάνελ που παράγουν 9.000 λίτρα νερού 60 C καθημερινά. Επιπλέον, αυτά τα πάνελ θα παράγουν 52.470 kWh ετησίως», δήλωσε ο CEO Peter Graner στο pv-magazine.

Ο Graner είπε ότι αργότερα η εταιρεία θα εγκαταστήσει επιπλέον 150 πάνελ σε οικοτροφεία. Αυτό θα είναι το πρώτο εμπορικό έργο της εταιρείας, αν και έχει ξεκινήσει μια σειρά από πιλοτικά έργα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Dan Halperin (Aντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας), δήλωσε ότι «ενώ τα πάνελ είναι πλέον διαθέσιμα μόνο στο Ισραήλ, η εταιρεία αναζητά παγκόσμιους εταίρους για περαιτέρω επέκταση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης