Συνεργασία της Provaris με την DNV για ιδιόκτητη δεξαμενή υδρογόνου στη Νορβηγία (offshore-energy)

Συνεργασία της Provaris με την DNV για ιδιόκτητη δεξαμενή υδρογόνου στη Νορβηγία (offshore-energy)
Τέλη του δεύτερου τριμήνου του 2024 θα τελειώσουν τα έργα
Η Provaris Energy (κατασκευάστρια εταιρεία έργων πράσινων υδρογόνου) προχωρά τις εργασίες για το ιδιόκτητο σύστημα μεταφοράς υδρογόνου H2Neo και σύστημα περιορισμού φορτίου υδρογόνου, έχοντας πλέον δεσμεύσει τον νηογνώμονα DNV να εκδώσει μια δήλωση μηχανικής σχεδίασης front-end (FEED).

Το καλοκαίρι του 2023, η Provaris ξεκίνησε το πρόγραμμα για την κατασκευή και τη δοκιμή της πρωτότυπης δεξαμενής υδρογόνου στη Νορβηγία.

Η εταιρεία επέλεξε γι’ αυτό το σκοπό την Prodtex AS και τη SINTEF για τη διεξαγωγή των δοκιμών και αναφοράς πρωτότυπου.

Όπως υποστηρίζει το offshore-energy.biz, μετά τη συγκέντρωση 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων, η κατασκευή και οι δοκιμές της πρωτότυπης δεξαμενής προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η ολοκλήρωσή της να αναμένεται στα τέλη του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Η DNV και η Povaris θα συνεργαστούν για να πιστοποιήσουν τις δεξαμενές σχεδιασμού H2Neo και περιορισμού υδρογόνου.

Ο αερομεταφορέας H2Neo έλαβε έγκριση σχεδιασμού FEED τον Δεκέμβριο του 2022.

 

Δηλώσεις στελεχών των Provaris και DNV

Ο Per Roed (Διευθύνων Σύμβουλος της Provaris), σχολίασε:

«Το πρόγραμμα δοκιμών Prototype είναι μια συναρπαστική φάση του προγράμματος τεχνικών και εγκρίσεων H2Neo.

Συνεχίζουμε να βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλείς και οικονομικά αποδοτικές λύσεις αποθήκευσης και μεταφοράς αερίου συμπιεσμένου υδρογόνου και η δυνατότητα επικύρωσης της αποκλειστικής μας λύσης μέσω δοκιμών πρωτοτύπων μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για να ξεκλειδώσετε μια σημαντική ευκαιρία στην αγορά. Η εστίασή μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα συντελεστών και συνεργατών σε αυτό το ταξίδι και η δέσμευση της DNV θα ενισχύσει περαιτέρω την έγκριση της κατηγορίας N2Neo.»

Ο Martin Cartwright (Global Business Director Gas Carriers της DNV), πρόσθεσε: «Η μεταφορά υδρογόνου με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα θα είναι ένας από τους βασικούς άξονες της ενεργειακής μετάβασης.

Για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η αγορά μπορεί πραγματικά να απογειωθεί, πρέπει να αντλήσουμε από τα διδάγματα που έχουμε μάθει από άλλα καύσιμα και να οικοδομήσουμε από μια υγιή τεχνική βάση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Provaris, φέρνοντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το πνεύμα συνεργασίας της DNV για να τους βοηθήσουμε να προσφέρουν αυτή την καινοτόμο ιδέα».

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτότυπης δεξαμενής, η παραγωγή και η πώληση δεξαμενών θα μπορούσε να προσφέρει στην Provaris μια πρώιμη επιχείρηση εσόδων και δημιουργίας μετρητών στα τέλη του ημερολογιακού έτους 2024.

Η εταιρεία σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με διάφορους Ευρωπαίους βιομηχανικούς εταίρους σχετικά με τις απαιτήσεις αποθήκευσης υδρογόνου.


MoU
μεταξύ Provaris και Uniper

Στα τέλη του 2023, η Provaris υπέγραψε ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεννόησης (MoU) με τη γερμανική ενεργειακή εταιρεία Uniper για την αξιολόγηση της προμήθειας πράσινου υδρογόνου στη Γερμανία χρησιμοποιώντας τους φορείς συμπιεσμένου υδρογόνου της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης