Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προς άντληση 65 εκατ. ευρώ μέσω διάθεσης 5 εκατ. μετοχών – Πώς θα γίνει η διαδικασία

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προς άντληση 65 εκατ. ευρώ μέσω διάθεσης 5 εκατ. μετοχών – Πώς θα γίνει η διαδικασία
Στόχος είναι να διατεθούν οι μετοχές στις τρέχουσες τιμές
Στη διάθεση 5 εκατ. μετοχών με σκοπό την άντληση περίπου 65 εκατ. ευρώ προχωράει άμεσα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα.
Στόχος είναι να διατεθούν οι μετοχές στις τρέχουσες τιμές και να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, όποιος παρακολουθούσε στις τελευταίες συνεδριάσεις τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα έβλεπε πως υπήρχε έντονη δραστηριότητα και αυξημένος όγκος συναλλαγών, που μάλιστα είχε οδηγήσει στην άνοδο της τιμής της μετοχής.
Σήμερα η μετοχή έκλεισε στα 14 ευρώ με άνοδο 0,57% και χαμηλό όγκο σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, όπου οι όγκοι ξεπερνούσαν ακόμα και τις 250 χιλ. τεμάχια.
Από την αρχή του έτους η μετοχή ενισχύεται 6,4%.

Η διάθεση των μετοχών και τα οφέλη

Όπως ανακοινώθηκε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά σε διάθεση 5 εκατ. κοινών μετοχών της με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω βιβλίου προσφορών σε επιλεγμένους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.
Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στο ιδιαιτέρως αυξημένο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ως αποτέλεσμα της ισχυρής θέσης του και των εξαιρετικά ευοίωνων προοπτικών του σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής του. 
Με την προωθούμενη διάθεση μετοχών, στόχος της εταιρείας είναι να επιτευχθεί: 
- Σημαντική βελτίωση της ελεύθερης διασποράς των μετοχών
- Περαιτέρω διεύρυνση κι ενίσχυση της ήδη ισχυρής μετοχικής βάσης της εταιρείας με τη συμμετοχή περισσότερων διεθνών θεσμικών επενδυτών
- Θετική επίδραση στην εμπορευσιμότητα των μετοχών της εταιρείας
- Εξασφάλιση επιπρόσθετων κεφαλαίων, που θα ενισχύσουν το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου και θα προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στον Όμιλο και τους μετόχους του.

Πως θα γίνει η διάθεση των μετοχών

Ο σχεδιασμός που επελέγη από τη διοίκηση για τη διάθεση των μετοχών διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα των υφιστάμενων μετόχων της εταιρείας, οι οποίοι δεν θα
υποστούν αραίωση (dilution).
Κι αυτό καθώς η διάθεση των μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές θα συνδυαστεί με ισόποση έκδοση νέων μετοχών και ακύρωση ισάριθμων ιδίων μετοχών της εταιρείας, έτσι ώστε να μην μεταβληθεί τελικά ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρείας που έχουν εκδοθεί.
Σημειώνεται ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τα τρέχοντα. Συγκεκριμένα, το μέσο κόστος κτήσης του συνόλου των ιδίων μετοχών της εταιρείας είναι 7,30 ευρώ ανά μετοχή.
Προκειμένου να διευκολυνθεί και επισπευσθεί η διάθεση των Μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση, η Εταιρεία και η Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ., ενεργώντας ως ενδιάμεσος, έχουν συνάψει με τη μέτοχο της Εταιρείας, PERGE LTD, συμφερόντων του κ. Γ. Περιστέρη, συμφωνία δανεισμού ισάριθμων μετοχών της Εταιρείας.
Οι δανεισθησόμενες μετοχές θα διατεθούν στους επενδυτές της ιδιωτικής τοποθέτησης μέσω του ενδιαμέσου και, σε δεύτερη φάση, ο ενδιάμεσος θα αποκτήσει ίσο αριθμό νέων μετοχών, στην τιμή που αυτές θα διατεθούν μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης, μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας και στη συνέχεια θα επιστρέψει τις μετοχές αυτές στην PERGE LTD, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του από τη σύμβαση δανεισμού μετοχών.
Επομένως, θα λάβει χώρα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την έκδοση ισάριθμων με τις Μετοχές νέων μετοχών στην Τιμή Διάθεσης, με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, την έγκριση της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της που θα συγκληθεί άμεσα, μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης