Ενέργεια

Η Optima ψηφίζει Μυτιληναίο με στόχο τα 47 ευρώ

Η Optima ψηφίζει Μυτιληναίο με στόχο τα 47 ευρώ

Περιθώρια ανόδου 21,3% από τα 38,7 ευρώ σήμερα, με την τράπεζα να διατηρεί τη σύσταση αγοράς

 

Περαιτέρω ενίσχυση της ήδη αναβαθμισμένης κερδοφορία της, σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα στο άμεσο μέλλον, βλέπει η Optima Bank για τη την Mytilineos .

Κύριοι πυλώνες της Mytilineos, μετά από ένα εκπληκτικά ισχυρό 2022 και ένα ακόμα ισχυρότερο 2023 όπως τα χαρακτηρίζει η τράπεζα, είναι οι μεγάλες τάσεις ανάπτυξης (megatrends) στον κλάδο της ενέργειας, οι ευκαιρίες από τη μεταβατική χρήση φυσικού αερίου, τα αυξημένα μερίδια στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, οι συνέργειες των τομέων Ενέργειας και Μετάλλων, οι ανοδικές δυνατότητες από τη ζήτηση της ΕΕ για γάλλιο και οι αποδεδειγμένα άριστες διευθυντικές ικανότητες.
Όσον αφορά την αποτίμηση της επιχείρησης, η Optima βάσει πολλαπλασιαστών έχει θέσει το στόχο EV/EBITDA του 2024 στο 7,1x που αντιστοιχεί σε εύλογη αξία στα 45,2 ευρώ/μετοχή, ενώ από πλευράς προεξοφλημένων ταμειακών ροών το fair value στο μοντέλο της τράπεζας δίνει στα 48,7 ευρώ.

Με στάθμιση έτσι 50/50 μεταξύ των δύο μοντέλων, η νέα τιμή στόχος της Optima για την Mytilineos ορίζεται στα 47 ευρώ/μετοχή από τα 45,9 ευρώ προηγουμένως, υποδηλώνοντας περιθώρια ανόδου 21,3% από τα 38,7 ευρώ σήμερα, με την τράπεζα ως εκ τούτου να διατηρεί τη σύσταση αγοράς ("buy").

Βασιζόμενη δε στην ταχύτερη του προβλεπόμενου εκτέλεση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη σταθερή δραστηριότητα εμπορίας LNG και τα αυξημένα μερίδια αγοράς, η Optima αναβαθμίζει ελαφρώς την προηγούμενη εκτίμησή της τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη της Mytilineos στο 2024, κατά 1% και 2% αντίστοιχα, σε 1,139 δισ. ευρώ και 679 εκατ. ευρώ.

Παρομοίως, με γνώμονα την επιτάχυνση της εκτέλεσης έργων ΑΠΕ η τράπεζα αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τα EBITDA την περίοδο 2025 - 26 κατά 3% - 5%, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξη στο διάστημα 2022-26 στο 14%. Με φόντο αυτό δε, η Optima αναμένει επίσης αυξημένο μέρισμα για το σύνολο του 2023 στα 1,45 ευρώ/μετοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης