Ενέργεια

Το North Sea Tyra II θα ξαναπαράξει φυσικό αέριο στα τέλη Μαρτίου

Το North Sea Tyra II θα ξαναπαράξει φυσικό αέριο στα τέλη Μαρτίου

Στο 80% τα έργα ανακατασκευής

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επανεκκίνηση της παραγωγής φυσικού αερίου μέσω του ανακατασκευασμένου συγκροτήματος Tyra στη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας που είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα της σκανδιναβικής χώρας, σύμφωνα με την εταιρεία TotalEnergies E&P Denmark.

Η τρέχουσα εκτιμώμενη επανεκκίνηση είναι στις 31 Μαρτίου (η ενεργοποίηση θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα), ανάλογα με την πρόοδο.

Οι δοκιμές υποδεικνύουν ότι η αύξηση στην πλήρη τεχνική ικανότητα θα μπορούσε να διαρκέσει 4 μήνες μετά την επανεκκίνηση.


Σύμφωνα με τον συνεργάτη
BlueNord, το πρόγραμμα έχει συμπεριλάβει δοκιμές διαρροής για την ασφάλεια και την ακεραιότητα πριν από τις δοκιμές εισαγωγής αερίου και τις λειτουργικές δοκιμές, ενώ συνεχίζονται οι περαιτέρω δοκιμές των μηχανημάτων που απαιτούνται για την επεξεργασία του αερίου.

Η πλατφόρμα Tyra East Riser, Echo, έχει κηρυχθεί «καυτή», με όλους τους αγωγούς συνδεδεμένους και η απομόνωση των αγωγών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο Tyra West, τα πρώτα πηγάδια έχουν αποσυνδεθεί και έχει αφαιρεθεί το νερό, με 2 ομάδες ενσύρματων γραμμών που εργάζονται παράλληλα στις πλατφόρμες Tyra West B και C για την αποσύνδεση πηγαδιών.


Ο
Michael Lindholm Pihl Larsen (τεχνικός επικεφαλής του έργου, TotalEnergies για την ανάπλαση της Tyra), δήλωσε:

«Έχουμε ολοκληρώσει τώρα περισσότερο από το 80% του εύρους θέσης σε λειτουργία στην Tyra East και δοκιμάσαμε όλα τα βασικά μηχανήματα. Είμαστε πλέον πολύ κοντά στις πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου».

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι στην ανοικτή θάλασσα και περισσότεροι από 230 υπάλληλοι υποστήριξης στην ξηρά που κλείνουν τις τελικές δραστηριότητες.

 

Τα αδρανοποιημένα τμήματα

Η Tyra μαζί με τα Svend, Roar, Harald, Valdemar και Tyra Southeast, τέθηκαν σε κατάσταση αδράνειας για την ανάπλαση. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανατροφοδότηση συστημάτων και την αποκατάσταση των επικοινωνιών και του δικτύου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι συνθήκες κριθούν ασφαλείς, όλα τα πεδία θα επανέλθουν σταδιακά στο διαδίκτυο.

 

Τι περιλαμβάνουν τα έργα ανάπλασης

Η ανάπλαση περιελάμβανε παροπλισμό, ανακύκλωση των παλαιών πλατφορμών Tyra, ανακύκλωση και επέκταση των σημερινών ποδιών πλατφόρμας σε 6 από τις πλατφόρμες κατά 13 μέτρα (υποστηρίζονται από νέες πλευρές), μια νέα ενότητα διαδικασίας και μια νέα πλατφόρμα φιλοξενίας.

Η Tyra είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα της Δανίας και επεξεργαζόταν και εξήγαγε περισσότερο από το 90% του φυσικού αερίου που παράγεται στη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας πριν από την ανάπτυξή της. Χρειάστηκε μια γενική επισκευή λόγω της φυσικής καθίζησης της δεξαμενής κιμωλίας μετά από δεκαετίες παραγωγής.

Το Tyra II θα παραδίδει φυσικό αέριο στη Δανία και σε ευρύτερες αγορές στην Ευρώπη μέσω των αγωγών εξαγωγής προς Nybro και Den Helder.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης