Ενέργεια

Γερμανία: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την χρηματοδότηση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με αέριο

Γερμανία: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την χρηματοδότηση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με αέριο

Το σχέδιο, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ

 

Οι συνομιλίες της γερμανικής κυβέρνησης που παρακολουθούνται στενά για τη χρηματοδότηση της κατασκευής σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με αέριο έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε συμφωνία, με το επίπεδο της δημόσιας χρηματοδότησης να είναι το κύριο σημείο αδιεξόδου, ανέφεραν πηγές στο Reuters την Τετάρτη.

Ο καγκελάριος Olaf Schol, ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner και ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τα σχέδια, τα οποία αποτελούν μέρος των προσπαθειών της Γερμανίας να κρατήσει τα φώτα αναμμένα ενώ σταδιακά καταργεί τα πυρηνικά και τον άνθρακα.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι οι συνομιλίες ήταν καλές και θα συνεχιστούν, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ακόμη να διερευνηθεί πού θα βρίσκονται καλύτερα τα εργοστάσια και ποια ακριβής τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί. «Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σύντομα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αναμένουν με ανυπομονησία ένα συγκεκριμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για περίπου 15 γιγαβάτ πλήρους ή μερικής ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο που χρειάζεται η Γερμανία για να βοηθήσει να γεφυρωθεί η μετάβαση σε διαλείπουσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σχέδιο, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ , έρχεται καθώς η Γερμανία βγαίνει από μια δημοσιονομική κρίση μια μεγάλη τρύπα χρηματοδότησης σε έργα μετάβασης στην ενέργεια και τη βιομηχανία.
Πηγές είπαν στο Reuters τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις την Τρίτη με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τη στρατηγική του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης