Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η TotalEnergies εξαγόρασε την Kyon Energy έναντι 90 εκατ. ευρώ

Η TotalEnergies εξαγόρασε την Kyon Energy έναντι 90 εκατ. ευρώ

Αποσκοπεί στον μελλοντικό αγωγό έργων της εταιρείας μαζί με 120 MW λειτουργικών έργων BESS στη Γερμανία

Η TotalEnergies (γαλλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου η οποία συγκαταλέγεται στις 6 κορυφαίες στον κόσμο), εξαγόρασε την Kyon Energy που συμπεριλαμβάνεται στις πιο ενεργές κατασκευάστριες εταιρείες συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) στη Γερμανία η οποία εσχάτως σημειώνει πρόοδο ως χώρα στην αποθήκευση ενέργειας.

Η TotalEnergies (η έδρα της βρίσκεται στο Παρίσι), συμφώνησε να καταβάλει προκαταβολικά 90 εκατομμύρια ευρώ (98 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για να εξαγοράσει την Kyon από τους 3 ιδρυτές της, συν κάποιες πληρωμές που συνδέονται με την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων.

Αυτοί οι στόχοι ανάπτυξης θα είναι για τον μελλοντικό αγωγό έργων της εταιρείας μαζί με 120 MW λειτουργικών έργων BESS που ανέπτυξε και πούλησε σε μακροπρόθεσμους ιδιοκτήτες. Έχει φέρει επιπλέον 350 MW στο στάδιο της κατασκευής, ενώ τα 300 MW είναι έτοιμο προς κατασκευή και ο αγωγός «προχωρημένου σταδίου» είναι 2 GW.

Η TotalEnergies γνωστοποίησε ότι η εξαγορά εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική, μετά τις επιτυχίες της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Γερμανία και την εξαγορά της εταιρείας συγκέντρωσης Quadra Energy.

Η TotalEnergies κατέχει επίσης τον πάροχο τεχνολογίας BESS Saft με έδρα τη Γαλλία, ο οποίος εξυπηρετεί τους τομείς των μεταφορών, της βιομηχανίας και της άμυνας και είναι ιδιαίτερα γνωστός για την ανάπτυξη έργων σε απομακρυσμένες ή ακραίες καιρικές τοποθεσίες.

Η Saft αναπτύσσει τακτικά έργα για τη μητρική της εταιρεία (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Βελγίου) έτσι αυτή η εξαγορά θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρίες για διείσδυση και στη γερμανική αγορά.


Ανέκαμψε η αποθήκευση ενέργειας
της Γερμανίας

Μετά από χρόνια, η αγορά αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα δικτύου στη Γερμανία έχει ανακάμψει από το 2021 καθώς οι υψηλές τιμές στις αγορές βοηθητικών υπηρεσιών, οι ευκαιρίες εμπορίας ενέργειας και η πτώση του κόστους των προϊόντων ιόντων λιθίου BESS συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ισχυρή επιχειρηματική υπόθεση .

Πρόοδος σημειώθηκε επίσης στο ρυθμιστικό περιβάλλον της χώρας για την αποθήκευση ενέργειας, με τις ρυθμιστικές αρχές να επεκτείνουν την εξαίρεση χωρίς δίκτυο για μεγάλης κλίμακας BESS έως το 2029 και στη συνέχεια οι νομοθέτες να δημοσιεύουν την πρώτη Στρατηγική Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας την περασμένη εβδομάδα.

 

Άλλες συνεργασίες της Kyon

Σημειώνεται επίσης ότι η Kyon πούλησε πέρυσι στην Obton σχεδόν 200 MW έργων.

Η Kyon αναπτύσσει επίσης ένα BESS 137,5 MW/275 MWh στην Κάτω Σαξονία για το οποίο εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2023, ένα μήνα αφότου έλαβε την έγκριση για ένα σύστημα 58MW/116MWh στη Σαξονία-Άνχαλτ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης