Γερμανία: Μειώθηκε το μερίδιο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας καθώς επεκτείνεται το χερσαίο δίκτυο

Γερμανία: Μειώθηκε το μερίδιο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας καθώς επεκτείνεται το χερσαίο δίκτυο

Το 2023, το μερίδιο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από τη Βόρεια Θάλασσα μειώθηκε για πρώτη φορά στο 13% από 17% το 2022

 

Η επέκταση του χερσαίου δικτύου στη Γερμανία οδήγησε σε μείωση του ποσοστού της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από τη Βόρεια Θάλασσα που συνεισέφερε στη συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας της χώρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ολλανδικός πάροχος δικτύου TenneT.

Το 2023, το μερίδιο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από τη Βόρεια Θάλασσα μειώθηκε για πρώτη φορά στο 13% στη Γερμανία, από 17% το 2022, ανέφερε η TenneT.
Η ολλανδική TenneT εκμεταλλεύεται το ολλανδικό δίκτυο υψηλής τάσης και μέρος του γερμανικού δικτύου και είναι το κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

«Τα «χαμένα χρόνια» έχουν πλέον ολοένα και περισσότερο αντίκτυπο στην «ανεμοσυλλογή» στη Βόρεια Θάλασσα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TenneT, Tim Meyerjuergens, αναφερόμενος στα χρόνια επέκτασης της αιολικής ισχύος στην ξηρά.
Ο Meyerjuergens είπε ότι τα μεγάλα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα περιορίζονται όλο και περισσότερο λόγω των σημείων συμφόρησης στο χερσαίο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Καθώς η εγκατεστημένη χωρητικότητα των υπεράκτιων ανεμογεννητριών είναι μικρότερη σε σύγκριση με τους χερσαίους στρόβιλους, αυτοί στη Βόρεια Θάλασσα επηρεάζονται περισσότερο από τέτοιες περικοπές.

Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει να αγοράσει την επιχείρηση της TenneT στη Γερμανία, αλλά το σχέδιο βρήκε εμπόδια αφού το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια για την πανδημία του COVID-19 δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έργα για το κλίμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης