Επικαιρότητα

Έρχεται το νέο super πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας για οφειλές σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ

Έρχεται το νέο super πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας για οφειλές σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ η πλατφόρμα για την έκδοση του πιστοποιητικού οικονομικής ενημερότητας θα ενεργοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου
Έρχεται το νέο σούπερ πιστοποιητικό για την οικονομική ενημερότητα που θα εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσα από την ειδική πλατφόρμα της δημόσιας διοίκησης μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου.
Το νέου τύπου έγγραφο θα υποκαταστήσει τα σημερινά αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ενώ θα απαλλάξει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την ταλαιπωρία και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο.

Με το νέο καθεστώς οι φορολογούμενοι που θέλουν να εισπράξουν χρήματα ή να πωλήσουν ακίνητα ή χρειάζονται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας θα υποβάλουν αίτηση στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα.
Μετά την υποβολή της αίτησης θα ακολουθεί αυτόματος έλεγχος των στοιχείων που υποβλήθηκαν και κατόπιν-εφόσον πληρούνται όλα τα κριτήρια και προϋποθέσεις, θα εκδίδεται το νέο πιστοποιητικό με τους ίδιους ακριβώς όρους που διέπουν την έκδοση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης