Ενέργεια

Descalzi (ENI) για Βρετανία: Γιατί είναι ένας ενεργειακά επενδυτικός παράδεισος

Descalzi (ENI) για Βρετανία: Γιατί είναι ένας ενεργειακά επενδυτικός παράδεισος
ΑΠΕ και τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα δικαιολογούν τα επιχειρήματα του CEO της Eni, Claudio Descalzi

Με την ενεργειακή μετάβαση να επιταχύνεται παντού, πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν τη Βρετανία και την υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCS) ως ένα γόνιμο τοπίο για επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και σε αναδυόμενους τομείς ενέργειας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) του ιταλικού γίγαντα πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, ο οποίος πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι στη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς όχι μόνο για το φυσικό αέριο αλλά και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη δέσμευση άνθρακα και αποθήκευσης (CCS).

Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τη διπλή σύγχυση της ενεργειακής ασφάλειας και βιωσιμότητας μειώνοντας το αποτύπωμα εκπομπών της και επιτρέποντας επενδύσεις σε έργα για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού. Το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει επίσης ενεργά μέτρα για να ενισχύσει το δυναμικό υδρογονανθράκων του, όπως επιβεβαιώνεται από 27 νέες άδειες που χορηγήθηκαν ως μέρος του 33ου γύρου αδειοδότησης, με περισσότερες να ακολουθούν τους επόμενους μήνες.

Η συνεισφορά της Eni

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λονδίνο με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ενεργειακή Ασφάλεια και τη Net Zero και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eni, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες και τα σχέδια της εταιρείας στη χώρα, που εκτείνονται σε ολόκληρη την αλυσίδα ενεργειακής αξίας. Ο ιταλικός κολοσσός χρησιμοποίησε αυτή την ευκαιρία για να επαναλάβει την πρόθεσή του να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ενισχύθηκε με την εξαγορά του Neptune το 2023. Επιπλέον, η πετρελαϊκή εταιρεία επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως «βασικού εταίρου» στην καθαρή μηδενική μετάβαση της χώρας.

Oι σχετικές δηλώσεις

Η Claire Coutinho, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ενεργειακή Ασφάλεια και το Net Zero, σχολίασε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη σωστή γεωλογία, τη σωστή υποδομή και τις κατάλληλες δεξιότητες για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα. Από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και την υπεράκτια αιολική ενέργεια στη Βόρεια Θάλασσα, μέχρι το CCUS και το υδρογόνο στο Norfolk και τον κόλπο του Λίβερπουλ, η Eni στηρίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, επενδύει σε θέσεις εργασίας και μας βοηθά να αναπτύξουμε την καινοτόμο τεχνολογία που θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε όλο τον κόσμο».

Ο Claudio Descalzi, Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, παρατήρησε: «Η Eni βλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο ως πρωταρχικό προορισμό για τις επενδύσεις της.Αναγνωρίζουμε την ηγετική θέση της κυβέρνησης στην προώθηση ενός ευνοϊκού ρυθμιστικού περιβάλλοντος και μιας ξεκάθαρης στρατηγικής προς μια ομαλή και γρήγορη ενεργειακή μετάβαση, ειδικά στον τομέα CCUS του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Eni έχει τις κατάλληλες δεξιότητες και εμπειρία στην έγχυση αερίου για να είναι ο νούμερο ένα παίκτης CCUS, αξιοποιώντας τα εξαντλημένα περιουσιακά της στοιχεία στη χώρα».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης