Ενέργεια

OMV Petrom: Νέες επενδύσεις στο φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας και τις ΑΠΕ

OMV Petrom: Νέες επενδύσεις στο φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας και τις ΑΠΕ

Το έργο φυσικού αερίου Neptun Deep Black Sea, ένα από τα σημαντικότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να κοστίσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ

 

Η OMV Petrom της Ρουμανίας θα αυξήσει τις επενδύσεις της σε περίπου 8 δισεκατομμύρια λέι (1,74 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, με γνώμονα τα έργα υπεράκτιου φυσικού αερίου Neptun Deep στη Μαύρη Θάλασσα και τα έργα ανανεώσιμης ενέργειας δήλωσε η CEO της εταιρείας την Πέμπτη.

Ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου επένδυσε 4,7 δισεκατομμύρια λέι το 2023.
Το έργο φυσικού αερίου Neptun Deep Black Sea, ένα από τα σημαντικότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να κοστίσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η OMV Petrom το αναπτύσσει σε συνεργασία με την κρατική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Romgaz
Η διευθύνουσα σύμβουλος της OMV Petrom, Christina Verchere, δήλωσε ότι με την ανάθεση πάνω από το 80% των συμβάσεων των κύριων έργων, δεν είδε καμία αλλαγή στο κόστος και την προθεσμία του έργου προς το παρόν.
«Ο στόχος μας παραμένει πολύ να φέρουμε το αέριο του Ποσειδώνα στην ξηρά το 2027 και είμαστε σε καλό δρόμο για να το κάνουμε αυτό», είπε σε συνέντευξή της στο Reuters.
Οι παραγωγοί φυσικού αερίου δήλωσαν ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για περαιτέρω ανακαλύψεις φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα της Ρουμανίας, όπου το κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εκτιμώμενα αποθέματα 200 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων που υπόσχονται να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση του εφοδιασμού στην περιοχή.

Κανονικά η λειτουργία

Η Verchere είπε ότι οι επιχειρήσεις της OMV Petrom στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίστηκαν ως συνήθως παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια πτυχή των επιχειρήσεων ως συνήθως, νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι υπάρχει πολύ καλός διάλογος με τις αρχές για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί έτσι».
"Ομοίως, είμαστε επίσης εισαγωγέας αργού, επομένως φορτία έρχονται στο λιμάνι της Κωνστάντζας και αυτό συνεχίζεται ως συνήθως και για εμάς."

Είπε επίσης ότι η OMV Petrom δεν επηρεάστηκε από επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι εισαγωγές αργού της εταιρείας προέρχονταν κυρίως από το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν.
Η εταιρεία, η οποία διαθέτει επίσης ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με αέριο που αντιπροσώπευε το 12% του ενεργειακού μείγματος της Ρουμανίας το 2023, ανακοίνωσε σχέδια να αναπτύξει πάνω από 2 γιγαβάτ ηλιακής και αιολικής ενέργειας, η οποία μαζί με τη Neptun Deep θα οδηγήσουν σε επενδύσεις ρεκόρ.
"Προφανώς, έχουμε φτάσει εκεί στη ράμπα του Neptun, αλλά ήμασταν πραγματικά πολύ δραστήριοι στις ευκαιρίες μας για χαμηλές και μηδενικές εκπομπές άνθρακα", είπε η Verchere. "Είμαστε ήδη μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά τώρα χτίζουμε μια θέση πράσινης ενέργειας και γι' αυτό."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης